iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Çorba Kaşığı Sirke
45 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercanköşk
1 Tutam Kimyon
Tuz
Yemeğin Tarifi
1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın Soğanları soyup ince ince kıyın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
2) Tavada tereyağını eritin Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın
3) Eti tavaya ilave edip karıştırın Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 152 saat pişirin Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın Sıcak olarak servis yapın
NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın
800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Çorba Kaşığı Sirke
45 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercanköşk
1 Tutam Kimyon
Tuz
Yemeğin Tarifi
1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın Soğanları soyup ince ince kıyın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
2) Tavada tereyağını eritin Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın
3) Eti tavaya ilave edip karıştırın Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 152 saat pişirin Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın Sıcak olarak servis yapın
NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın