Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baharatlı Gulaş (4 Kişilik) PDT®

Baharatlı Gulaş (4 Kişilik) PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Çorba Kaşığı Sirke
45 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercanköşk
1 Tutam Kimyon
Tuz


Yemeğin Tarifi
1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın Soğanları soyup ince ince kıyın Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
2) Tavada tereyağını eritin Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın
3) Eti tavaya ilave edip karıştırın Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun
4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 152 saat pişirin Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın Sıcak olarak servis yapın
NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt