iltasyazilim
FD Üye
Baharatlı Panga Balığı – 94 Kkal100g Tarifi İçin Malzemeler
*Panga (Pangasius) balık filetosu* 2 tane (200g x 2 400g)
*Baharatlar: biberiye, kara biber, karışık biber, rezine tohumları, deniz tuzu
*Limon 1 tane
*Başka balık da olabilir: levrek, çupra, mezgit
Baharatlı Panga Balığı – 94 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(190gram): *Kkal*178,00;*Protein*30,00g;*Yag*6,00g;*Karbonhidrat*0g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 20 dakika
Deniz ürünleri ve çeşit balık pişirmek çok kolay! En kolay yol – balığı al, baharatları üzerine serp, ızgarada veya fırında pişir! Yoksa hafif öldürülmüş sebzelerle karıştırıp güveci yap! En önemlisi bu yumuşacık eti fazla pişirmemek, yani kurutmamak! Öteki yanda deniz ürünleri – proteindir! Yani yumurtanın akı biliyorsunuz ne kadar çabuk pişiyor, denizden gelenler de aynı şekilde çok hızlı peşmiş oluyor, tabi zaman etin kalınlığa göre değişiyor
Panga balığı (Pangasius) ve dil balığı çok yumuşak beyaz etli balıklardır! Bu balık buharda inanilmaz güzel oluyor, lokum gibi agızda eriyor, sanki çok uzun zaman özel bir marine edişmiş!
Zaten bu tarifi *belki yazmak gerekmiyordu, ama bazen kolay ve pratik tarifi hatırlamak için görmek lazım!
1) Fırını 200c ısıtın
2) Limonun kabuğu ufak ufak rendeleyin ve balığın üstüne bütün baharatları atıp masaj yapın 2030 dakika bırakın (vaktiniz yoksa hemen pişirebilirsiniz!)
3) Bir fırın kalıbını fırça yardımıyla hafifçe yağlayın, balığı yerleştirin, üstü kapakla veya alüminium folyo ile kapatın, fırına 1517 dakika verin Böylece balık kendi suyuyla pişiyor ve çok lezzetli oluyor Ayrıca folyodan bir zarf yapıp onun içinde de pişirebilirsiniz Fırın yoksa, bir tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu dokun, üzerine buhar pişiriciyi veya süzgeçi koyun ve folyo zarfını yerleştirin, kapağını kapatıp 20 dakika pişirin
4) Balığın yanında hafif pilavı pişmiş sebzeleri salatayı çorbayı garnitür olarak kullanabilirsiniz Kalan balık suyu garnitür üzerine gezdirip mutlaka sos olarak tükettin!
Afiyet olsun!
*Panga (Pangasius) balık filetosu* 2 tane (200g x 2 400g)
*Baharatlar: biberiye, kara biber, karışık biber, rezine tohumları, deniz tuzu
*Limon 1 tane
*Başka balık da olabilir: levrek, çupra, mezgit
Baharatlı Panga Balığı – 94 Kkal100g Tarifi Yapılışı 1*Porsiyon*(190gram): *Kkal*178,00;*Protein*30,00g;*Yag*6,00g;*Karbonhidrat*0g
Servis: 2 porsiyon
Zaman: 20 dakika
Deniz ürünleri ve çeşit balık pişirmek çok kolay! En kolay yol – balığı al, baharatları üzerine serp, ızgarada veya fırında pişir! Yoksa hafif öldürülmüş sebzelerle karıştırıp güveci yap! En önemlisi bu yumuşacık eti fazla pişirmemek, yani kurutmamak! Öteki yanda deniz ürünleri – proteindir! Yani yumurtanın akı biliyorsunuz ne kadar çabuk pişiyor, denizden gelenler de aynı şekilde çok hızlı peşmiş oluyor, tabi zaman etin kalınlığa göre değişiyor
Panga balığı (Pangasius) ve dil balığı çok yumuşak beyaz etli balıklardır! Bu balık buharda inanilmaz güzel oluyor, lokum gibi agızda eriyor, sanki çok uzun zaman özel bir marine edişmiş!
Zaten bu tarifi *belki yazmak gerekmiyordu, ama bazen kolay ve pratik tarifi hatırlamak için görmek lazım!
1) Fırını 200c ısıtın
2) Limonun kabuğu ufak ufak rendeleyin ve balığın üstüne bütün baharatları atıp masaj yapın 2030 dakika bırakın (vaktiniz yoksa hemen pişirebilirsiniz!)
3) Bir fırın kalıbını fırça yardımıyla hafifçe yağlayın, balığı yerleştirin, üstü kapakla veya alüminium folyo ile kapatın, fırına 1517 dakika verin Böylece balık kendi suyuyla pişiyor ve çok lezzetli oluyor Ayrıca folyodan bir zarf yapıp onun içinde de pişirebilirsiniz Fırın yoksa, bir tencereye 2 parmak kadar kaynar suyu dokun, üzerine buhar pişiriciyi veya süzgeçi koyun ve folyo zarfını yerleştirin, kapağını kapatıp 20 dakika pişirin
4) Balığın yanında hafif pilavı pişmiş sebzeleri salatayı çorbayı garnitür olarak kullanabilirsiniz Kalan balık suyu garnitür üzerine gezdirip mutlaka sos olarak tükettin!
Afiyet olsun!