iltasyazilim
FD Üye
Baharatlı Patates Cipsi Ve Dip Sosu Tarifi İçin Malzemeler Cips İçin;
*23 patates
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu Dip Sos İçin;
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı nane
Baharatlı Patates Cipsi Ve Dip Sosu Tarifi Yapılışı Herkese merhaba patates cipsi eminim hepimizin çok sevdiği bir abur cubur fakat dışarıdan alınanların içinde neler var neler yok En iyisi evde yapıp yemek Ben şimdi size, yapıp hemen yemelik ölçülerle veriyorum ama siz bunu daha fazla yapıp fermuarlı poşetlerde saklayarak Daha sonra da tüketebilirsiniz hemen tarife geçelim
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım sonra rendenin yan tarafındaki halka doğrama yeri ile rendenizin öyle bir yeri yoksa da patates soyacağı ile patateslerden ince ince yuvarlaklar elde edelim Ve bütün patateslerimizi kağıt havlu ile güzelce kurulayalım bu önemli
Daha sonra patateslerimizin üzerine sıvı yağı baharatlarımızı ve tuzunu ilave edelim ve hepsini güzelce harmanlayalım
Sonra hepsini yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye harmanlamış olduğunuz patateslerimizi teker teker üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye dizelim önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyalım Patateslerin piştiğini anlayınca onları fırından çıkaralım
Yoğurtlu dip sos için yoğurt ve diğer malzemeleri karıştıralım Aslında bu kadar
*23 patates
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu Dip Sos İçin;
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı nane
Baharatlı Patates Cipsi Ve Dip Sosu Tarifi Yapılışı Herkese merhaba patates cipsi eminim hepimizin çok sevdiği bir abur cubur fakat dışarıdan alınanların içinde neler var neler yok En iyisi evde yapıp yemek Ben şimdi size, yapıp hemen yemelik ölçülerle veriyorum ama siz bunu daha fazla yapıp fermuarlı poşetlerde saklayarak Daha sonra da tüketebilirsiniz hemen tarife geçelim
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım sonra rendenin yan tarafındaki halka doğrama yeri ile rendenizin öyle bir yeri yoksa da patates soyacağı ile patateslerden ince ince yuvarlaklar elde edelim Ve bütün patateslerimizi kağıt havlu ile güzelce kurulayalım bu önemli
Daha sonra patateslerimizin üzerine sıvı yağı baharatlarımızı ve tuzunu ilave edelim ve hepsini güzelce harmanlayalım
Sonra hepsini yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye harmanlamış olduğunuz patateslerimizi teker teker üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye dizelim önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyalım Patateslerin piştiğini anlayınca onları fırından çıkaralım
Yoğurtlu dip sos için yoğurt ve diğer malzemeleri karıştıralım Aslında bu kadar