iltasyazilim
FD Üye
Baharatlı Pilav nasıl yapılır
Resimli Baharatlı Pilav Tarifleri,
Baharatlı Pilav yapılışı
Malzemeler
Tuzlu , 1 Su bardağı pirinç 3 Çorba kaşığı zeytinyağı 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Tatlı kaşığı kekik 2 Adet soğan 2 Su bardağı et suyu 1 Tatlı kaşğı biberiye
Hazırlanışı
Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin Tencereye ekleyip, kesintisiz karıştırarak pirinçlerin rengi değişene kadar kavurun Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ek edin Tahta kaşıkla kesintisiz karıştırarak gitgide et suyunu ekleyin Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın
Kapağını kapatıp, 1015 dakika demlenmeye bırakın Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın
sağlık durumu olsun *
Resimli Baharatlı Pilav Tarifleri,
Baharatlı Pilav yapılışı
Malzemeler
Tuzlu , 1 Su bardağı pirinç 3 Çorba kaşığı zeytinyağı 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Tatlı kaşığı kekik 2 Adet soğan 2 Su bardağı et suyu 1 Tatlı kaşğı biberiye
Hazırlanışı
Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin Tencereye ekleyip, kesintisiz karıştırarak pirinçlerin rengi değişene kadar kavurun Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ek edin Tahta kaşıkla kesintisiz karıştırarak gitgide et suyunu ekleyin Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın
Kapağını kapatıp, 1015 dakika demlenmeye bırakın Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın
sağlık durumu olsun *