iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 Soğan
2 Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
250 gr Soyulmuş domates
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
200 gr Pirinç
15 Su Bardağı Et Suyu
6 Jumbo Karides
Limon Suyu
HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı soyup ezin Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun Baharatların tümünü tavaya ekleyin Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin 5 dak kısık ateşte pişirin
Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak kadar pişirin Ara sıra karıştırın
Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın Pilavı karides eşliğinde servis yapın
2 Soğan
2 Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
250 gr Soyulmuş domates
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
200 gr Pirinç
15 Su Bardağı Et Suyu
6 Jumbo Karides
Limon Suyu
HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı soyup ezin Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun Baharatların tümünü tavaya ekleyin Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin 5 dak kısık ateşte pişirin
Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak kadar pişirin Ara sıra karıştırın
Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın Pilavı karides eşliğinde servis yapın