iltasyazilim
FD Üye
Baharatlı Tavuk Eşliğinde Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler KUŞBAŞI TAVUK KAVURMA MALZEME:
*2 adet tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış
*1 Tttlı kaşığı kırmızı pulbiber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı silme tuz
BULGUR PİLAVI MALZEME:
*2 bardak Pilavlık bulgur
*2 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Baharatlı Tavuk Eşliğinde Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle baharatlı tatlardan hoşlananlar için şahane lezzete bir bulgur pilavımız Yapmamız gereken soğanları küçük küçük küp küp doğrayıp pilavı yapıcamız tencereye alıp 1 yemek kaşı tereyağı ve birazda sıvı yağ ilave edip üzerine baharatlarını ilave edip soğanlarımız yumşayıncaya kadar kavuruyoruz Önceden yıkanmış bulgurumuzu da ekleyip üzerine tuzumuzu ekleyip biraz kavurduktan sonra pilavımızı üstünü 1 parmak geçiçek kadar sıcak su ilave edip 2 dk çok harlı ateşte ve hemen en kısığa getirip içini çeke çeke pişirmeye bırakıyoruz
TAVUKLARI KAVURMA İŞLEMİ:
2 tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayıp Genişce bir tavada sıvı yağımızı çok az ekleyip üzerine tavuklarımızı ve baharatlarımızı kavuruyoruz Pişmeye yakın üstüne tuzumuzu döküp kavrulan tavuklarımızı bir kek kalıbı veya küçük şekilli bir tabağın dibine tavuk harçımızın hepsini eşit bir şekilde yayıyoruz Üzerine pilavımızı ekleyip hafifce bastırıyoruz bastırıyoruz ki kalıbı çekerken pilavımız dağılma yapmasın Yapanlara şimdiden afiyet olsun
*2 adet tavuk göğsü kuşbaşı doğranmış
*1 Tttlı kaşığı kırmızı pulbiber
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı silme tuz
BULGUR PİLAVI MALZEME:
*2 bardak Pilavlık bulgur
*2 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
Baharatlı Tavuk Eşliğinde Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle baharatlı tatlardan hoşlananlar için şahane lezzete bir bulgur pilavımız Yapmamız gereken soğanları küçük küçük küp küp doğrayıp pilavı yapıcamız tencereye alıp 1 yemek kaşı tereyağı ve birazda sıvı yağ ilave edip üzerine baharatlarını ilave edip soğanlarımız yumşayıncaya kadar kavuruyoruz Önceden yıkanmış bulgurumuzu da ekleyip üzerine tuzumuzu ekleyip biraz kavurduktan sonra pilavımızı üstünü 1 parmak geçiçek kadar sıcak su ilave edip 2 dk çok harlı ateşte ve hemen en kısığa getirip içini çeke çeke pişirmeye bırakıyoruz
TAVUKLARI KAVURMA İŞLEMİ:
2 tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayıp Genişce bir tavada sıvı yağımızı çok az ekleyip üzerine tavuklarımızı ve baharatlarımızı kavuruyoruz Pişmeye yakın üstüne tuzumuzu döküp kavrulan tavuklarımızı bir kek kalıbı veya küçük şekilli bir tabağın dibine tavuk harçımızın hepsini eşit bir şekilde yayıyoruz Üzerine pilavımızı ekleyip hafifce bastırıyoruz bastırıyoruz ki kalıbı çekerken pilavımız dağılma yapmasın Yapanlara şimdiden afiyet olsun