iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
1,5 kg tavuk kanadı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
kekik
karabiber
tuz
zeytinyağı
ERİŞTESİ İÇİN:
3 su bardağı erişte
1 tutam fesleğen
3 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Sarımsakları ince ince doğruyoruz Geniş bir karıştırma kabına tavuk kanadı sosu için, zeytinyağı döküyoruz Kekik, karabiber, tuz, sarımsak ve biber salçası koyuyoruz Kaşıkla sosu karıştırıyoruz Tavuk kanatları karıştırma kabına koyup sosla iyice karıştırıyoruz İyice harmanlayıp sosluyoruz Cam fırın kabına tavuk kanatlarını diziyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Tencereye su koyup kaynatıyoruz İçine zeytinyağı ve tuz koyuyoruz Su kaynayınca içine erişteyi koyuyoruz ve haşlıyoruz Haşlanan erişteyi süzüyoruz Fesleğeni ve sarımsağı doğrayıcıya koyuyoruz Zeytinyağını ve tuzunu koyuyoruz Doğrayıcıdan geçiriyoruz Erişteyle fesleğenli sosu karıştırıyoruz ve servis tabağına döküyoruz Kenarlarına tavuk kanatları koyarak servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta
1,5 kg tavuk kanadı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
kekik
karabiber
tuz
zeytinyağı
ERİŞTESİ İÇİN:
3 su bardağı erişte
1 tutam fesleğen
3 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Sarımsakları ince ince doğruyoruz Geniş bir karıştırma kabına tavuk kanadı sosu için, zeytinyağı döküyoruz Kekik, karabiber, tuz, sarımsak ve biber salçası koyuyoruz Kaşıkla sosu karıştırıyoruz Tavuk kanatları karıştırma kabına koyup sosla iyice karıştırıyoruz İyice harmanlayıp sosluyoruz Cam fırın kabına tavuk kanatlarını diziyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
Tencereye su koyup kaynatıyoruz İçine zeytinyağı ve tuz koyuyoruz Su kaynayınca içine erişteyi koyuyoruz ve haşlıyoruz Haşlanan erişteyi süzüyoruz Fesleğeni ve sarımsağı doğrayıcıya koyuyoruz Zeytinyağını ve tuzunu koyuyoruz Doğrayıcıdan geçiriyoruz Erişteyle fesleğenli sosu karıştırıyoruz ve servis tabağına döküyoruz Kenarlarına tavuk kanatları koyarak servis ediyoruz
Kaynak:Oktay Usta