iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
5 kişilik
10 adet tavuk but
1 adet domates
1 diş sarmısak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
12 çay bardağı zeytinyağı
12 limonun suyu
tuz
1 çay kaşığı muskat
Yapılışı :
Soğanı küçük küçük doğrayın Domates ve sarımsağı rendeleyin Domatesi zeytinyağı ve 12 limon suyuyla beraber bir tencereye alın Salçayı da ekleyin ve ezin Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 34 saat beklemeye alın Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin
5 kişilik
10 adet tavuk but
1 adet domates
1 diş sarmısak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
12 çay bardağı zeytinyağı
12 limonun suyu
tuz
1 çay kaşığı muskat
Yapılışı :
Soğanı küçük küçük doğrayın Domates ve sarımsağı rendeleyin Domatesi zeytinyağı ve 12 limon suyuyla beraber bir tencereye alın Salçayı da ekleyin ve ezin Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 34 saat beklemeye alın Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin