iltasyazilim
FD Üye
Baharatlı Tavuklu Arpa Şehriye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı arpa şehriye
*4 su bardağı sıcak su
*4 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk için :
*1 adet tavuk göğüs eti
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı köri
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
*5 çorba kaşığı sıvı yağ
Baharatlı Tavuklu Arpa Şehriye Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bu pilâv lezzet i şahane, bol baharatlı tek başına bile yeterli Başlayalım
Önce tencereye sıvı yağı alıp orta ateşte arpa şehriyeyi rengi değişinceye kadar kavuralım, tuzunu ve sıcak suyunu üzerine dökelim karıştırıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim Ocaktan alalım
Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ve minik minik kıyılmış sarımsağı beş çorba kaşığı yağ ile hafif soteliyelim, kuşbaşı doğranmış tavuk etini ilave edelim bir beş dakika kadar pişirelim, rendelenmiş domatesi içine döküp bir beş dakika domatesiyle kavuralım, en son bütün baharatları ve tuzunu atalım bir kaç dakika kadar daha pişirerek ocaktan alalım
Şehriye pilavımızın içine karıştıralım, dilerseniz maydanoz veya dereotu yapraklarıyla süsleyebilirsiniz
Yanında buz gibi soğuk ayranla afiyetle yemeniz dileğiyle inşaallah
*2 su bardağı arpa şehriye
*4 su bardağı sıcak su
*4 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk için :
*1 adet tavuk göğüs eti
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı köri
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
*5 çorba kaşığı sıvı yağ
Baharatlı Tavuklu Arpa Şehriye Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bu pilâv lezzet i şahane, bol baharatlı tek başına bile yeterli Başlayalım
Önce tencereye sıvı yağı alıp orta ateşte arpa şehriyeyi rengi değişinceye kadar kavuralım, tuzunu ve sıcak suyunu üzerine dökelim karıştırıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim Ocaktan alalım
Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ve minik minik kıyılmış sarımsağı beş çorba kaşığı yağ ile hafif soteliyelim, kuşbaşı doğranmış tavuk etini ilave edelim bir beş dakika kadar pişirelim, rendelenmiş domatesi içine döküp bir beş dakika domatesiyle kavuralım, en son bütün baharatları ve tuzunu atalım bir kaç dakika kadar daha pişirerek ocaktan alalım
Şehriye pilavımızın içine karıştıralım, dilerseniz maydanoz veya dereotu yapraklarıyla süsleyebilirsiniz
Yanında buz gibi soğuk ayranla afiyetle yemeniz dileğiyle inşaallah