iltasyazilim
FD Üye
Baharatlı Tuzlu Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin veya tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı nane
*3 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
*34 yemek kaşığı çörekotu
*1 tatlı kaşığı mahlep
*15 yemek kaşığı sirke
*Arzuya göre doğranmış 12 avuç dereotu ( ben kullanmadım)
*Aldığı kadar un
Baharatlı Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar? Çok bereketli ve lezzetli tuzlu kurabiyeler yapmak istermisiniz ? Üstelik uzun süre bayatlamayan, kıyır kıyır kıvamı ile çok beğenilen, günler öncesinden misafirleriniz için rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarzda bir kurabiye ?????
1
*Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağ veya margarini un hariç diğer malzemelerle iyice karıştırıyoruz
*Unu azar azar ilave ederek rahat toparlanan ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru buzdolabı poşetinde, 1520 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp, arzu ettiğimiz kalıplarla şekiller elde ediyoruz
*Arzu eden elinde yuvarlayıp, minik minik top şeklinde de yapabilir
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam veya ayçekirdeği koyuyoruz
*Hazır olan kurabiyeleri 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
*Mis kokulu ve lezzetli tuzlu kurabiyelerimiz hazır Arzu eden kapalı ve hava almayan bir kapta 1 hafta veya 10 gün kadar muhafaza edebilir Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???
*250 gr margarin veya tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı nane
*3 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
*34 yemek kaşığı çörekotu
*1 tatlı kaşığı mahlep
*15 yemek kaşığı sirke
*Arzuya göre doğranmış 12 avuç dereotu ( ben kullanmadım)
*Aldığı kadar un
Baharatlı Tuzlu Kurabiyeler Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar? Çok bereketli ve lezzetli tuzlu kurabiyeler yapmak istermisiniz ? Üstelik uzun süre bayatlamayan, kıyır kıyır kıvamı ile çok beğenilen, günler öncesinden misafirleriniz için rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarzda bir kurabiye ?????
1
*Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağ veya margarini un hariç diğer malzemelerle iyice karıştırıyoruz
*Unu azar azar ilave ederek rahat toparlanan ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru buzdolabı poşetinde, 1520 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp, arzu ettiğimiz kalıplarla şekiller elde ediyoruz
*Arzu eden elinde yuvarlayıp, minik minik top şeklinde de yapabilir
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam veya ayçekirdeği koyuyoruz
*Hazır olan kurabiyeleri 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
*Mis kokulu ve lezzetli tuzlu kurabiyelerimiz hazır Arzu eden kapalı ve hava almayan bir kapta 1 hafta veya 10 gün kadar muhafaza edebilir Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???