Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bahçe Dekorasyonu Şelale Yapımı

0
136

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61

Bır gün havuzuma şelale olmak istediğimde maliyetinin çok yüksek olduğunu ve bunu benim de bir şekilde yapabileceğimi düşündüm vede cok cüzi bır fıyata yarım günde hoş bır şelale yaptım

Gereklı malzemeler:
4 tane strafor (duvarlara izolasyon için sıcak soğuk geçırmeyen köpük)

2 tane açıklı koyulu kahve rengi sprey boya

irili ufaklı taşlar (ben büyük bir taşı kırarak hazırladım)

bağlantı için köpükleri birbirine tutturmaya tırnak 10 veya 15 cm boyutta yaklaşık 20 tane

Sıvama için hazırlanmış sıva harcı , sıvanmazsa badana köpüğü eritir

YAPILIŞI:
Üçgen şeklınde resımde görüldüğü gibi straforları bırbırıne çivılerle tutturdum

Sonra kac kat şelale yapacaksanız birbirinden suyun akışına olanak verecek şekılde dardan genişe 3 kat hazırladım ve ön kısmını yarım daire şeklınde kestim ve bunlarıda köpüklere tutturdum Sonradan hazır sıva malzemesi ile bu köpüklerde manâsız yer kalmayana kadar sıvadım Sonra üzerıne taşları harç ıle yapıştırdım ve kurumasını bekledim

Kuruduktan sonradan açıklı koyulu sprey badana ıle her yerini boyadım ve havuzun uygun bır yerine yerleştirdim

Arkadan devri daim su borusunu tepeye cıkararak yerleştıirdiğim bir ufak çömleğin tabanını matkapla delerek arkadan hortumu içine yerleştırdım görülmeyecek şekilde ve emrindeki taraflarıda taşlarla süsleme verdım

Şelalemiz cok cüzi bir fiyata maloldu bana Yaklaşık 10 lira (5×2 sprey)

strafor vede tutturma çivisi evimin etrafı izolasyon yapılırken almıştım para vermedım

insanın emeğini seyretmesı çok daha büyük mutluluk denemenızı tavsıye ederım *

858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt