nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 61
Bahçe Dekorasyonu Şelale Yapımı
Bır gün havuzuma şelale olmak istediğimde maliyetinin çok yüksek olduğunu ve bunu benim de bir şekilde yapabileceğimi düşündüm vede cok cüzi bır fıyata yarım günde hoş bır şelale yaptım
Gereklı malzemeler:
4 tane strafor (duvarlara izolasyon için sıcak soğuk geçırmeyen köpük)
2 tane açıklı koyulu kahve rengi sprey boya
irili ufaklı taşlar (ben büyük bir taşı kırarak hazırladım)
bağlantı için köpükleri birbirine tutturmaya tırnak 10 veya 15 cm boyutta yaklaşık 20 tane
Sıvama için hazırlanmış sıva harcı , sıvanmazsa badana köpüğü eritir
YAPILIŞI:
Üçgen şeklınde resımde görüldüğü gibi straforları bırbırıne çivılerle tutturdum
Sonra kac kat şelale yapacaksanız birbirinden suyun akışına olanak verecek şekılde dardan genişe 3 kat hazırladım ve ön kısmını yarım daire şeklınde kestim ve bunlarıda köpüklere tutturdum Sonradan hazır sıva malzemesi ile bu köpüklerde manâsız yer kalmayana kadar sıvadım Sonra üzerıne taşları harç ıle yapıştırdım ve kurumasını bekledim
Kuruduktan sonradan açıklı koyulu sprey badana ıle her yerini boyadım ve havuzun uygun bır yerine yerleştirdim
Arkadan devri daim su borusunu tepeye cıkararak yerleştıirdiğim bir ufak çömleğin tabanını matkapla delerek arkadan hortumu içine yerleştırdım görülmeyecek şekilde ve emrindeki taraflarıda taşlarla süsleme verdım
Şelalemiz cok cüzi bir fiyata maloldu bana Yaklaşık 10 lira (5×2 sprey)
strafor vede tutturma çivisi evimin etrafı izolasyon yapılırken almıştım para vermedım
insanın emeğini seyretmesı çok daha büyük mutluluk denemenızı tavsıye ederım *
Bır gün havuzuma şelale olmak istediğimde maliyetinin çok yüksek olduğunu ve bunu benim de bir şekilde yapabileceğimi düşündüm vede cok cüzi bır fıyata yarım günde hoş bır şelale yaptım
Gereklı malzemeler:
4 tane strafor (duvarlara izolasyon için sıcak soğuk geçırmeyen köpük)
2 tane açıklı koyulu kahve rengi sprey boya
irili ufaklı taşlar (ben büyük bir taşı kırarak hazırladım)
bağlantı için köpükleri birbirine tutturmaya tırnak 10 veya 15 cm boyutta yaklaşık 20 tane
Sıvama için hazırlanmış sıva harcı , sıvanmazsa badana köpüğü eritir
YAPILIŞI:
Üçgen şeklınde resımde görüldüğü gibi straforları bırbırıne çivılerle tutturdum
Sonra kac kat şelale yapacaksanız birbirinden suyun akışına olanak verecek şekılde dardan genişe 3 kat hazırladım ve ön kısmını yarım daire şeklınde kestim ve bunlarıda köpüklere tutturdum Sonradan hazır sıva malzemesi ile bu köpüklerde manâsız yer kalmayana kadar sıvadım Sonra üzerıne taşları harç ıle yapıştırdım ve kurumasını bekledim
Kuruduktan sonradan açıklı koyulu sprey badana ıle her yerini boyadım ve havuzun uygun bır yerine yerleştirdim
Arkadan devri daim su borusunu tepeye cıkararak yerleştıirdiğim bir ufak çömleğin tabanını matkapla delerek arkadan hortumu içine yerleştırdım görülmeyecek şekilde ve emrindeki taraflarıda taşlarla süsleme verdım
Şelalemiz cok cüzi bir fiyata maloldu bana Yaklaşık 10 lira (5×2 sprey)
strafor vede tutturma çivisi evimin etrafı izolasyon yapılırken almıştım para vermedım
insanın emeğini seyretmesı çok daha büyük mutluluk denemenızı tavsıye ederım *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.