Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bahce Dekorasyonu Şelale Yapımı

0
179

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0

imagesbahcedekorasyonuselaleyapimi5adfa7af616fc
Bır gun havuzuma şelale almak istediğimde maliyetinin cok yuksek olduğunu ve bunu benim de bir şekilde yapabileceğimi duşundum vede cok cuzi bır fıyata yarım gunde guzel bır şelale yaptım

Gereklı malzemeler:
4 tane strafor (duvarlara yalıtım icin sıcak soğuk gecırmeyen kopuk)

2 tane acıklı koyulu kahve rengi sprey boya

irili ufaklı taşlar (ben buyuk bir taşı kırarak hazırladım)

bağlantı icin kopukleri birbirine tutturmaya civi 10 veya 15 cm boyutta yaklaşık 20 tane

Sıvama icin hazır sıva harcı , sıvanmazsa boya kopuğu eritir

YAPILIŞI:
Ucgen şeklınde resımde gorulduğu gibi straforları bırbırıne civılerle tutturdum

imagesbahcedekorasyonuselaleyapimi5adfa7b074a47

Sonra kac kat şelale yapacaksanız birbirinden suyun akışına olanak verecek şekılde dardan genişe 3 kat hazırladım ve on kısmını yarım daire şeklınde kestim ve bunlarıda kopuklere tutturdum Sonra hazır sıva malzemesi ile bu kopuklerde boş yer kalmayana kadar sıvadım Sonra uzerıne taşları harc ıle yapıştırdım ve kurumasını bekledim

Kuruduktan sonra acıklı koyulu sprey boya ıle her yerini boyadım ve havuzun uygun bır yerine yerleştirdim

imagesbahcedekorasyonuselaleyapimi5adfa7b18c67e

Arkadan devri daim su borusunu tepeye cıkararak yerleştıirdiğim bir minik comleğin tabanını matkapla delerek arkadan hortumu icine yerleştırdım gorulmeyecek şekilde ve yan taraflarıda taşlarla dekor verdım

Şelalemiz cok cuzi bir fiyata maloldu bana Yaklaşık 10 lira imagesbahcedekorasyonuselaleyapimi5adfa7b2b0329 (5×2 sprey)

strafor vede tutturma civisi evimin etrafı yalıtım yapılırken almıştım para vermedım

insanın emeğini seyretmesı cok daha buyuk mutluluk denemenızı tavsıye ederım