elektronikci
FD Üye
Boğaziçi Üniversitesi bahçede ders yapmak isteyen öğretim üyesi Can Candan, güvenlik tarafından içeri alınmadı. Candan, rektörlüğün talimatı üzerine içeri alınmadığını tabir etti.
Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun akabinde kayyum olarak atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci, öğretim vazifelisi Can Candan'ın vazifesini sonlandırmıştı.
Rektörlük talimatıyla okula alınmadığını tabir eden Candan şu açıklamayı yaptı
"Şu anda akademisyenliğim bir yana sıhhat ve banka hizmetine erişimim engellendi"
Twitter hesabından paylaştığı görüntü ile hususa ait açıklama yapan Candan, şunları söyledi:
“Bugün 11 Ekim 2021. Boğaziçi Üniversitesi’nin kale kapısı olarak bilinen Aşiyan Kapısı’ndayız. Bugün öğrencilerimle saat 10:00’da bir buluşma organize edilmişti. Belgesel sinema dersimin birinci buluşmasını Güney Meydan’da öğrencilerimle açık ders olarak gerçekleştirecektim. Sosyoloji kısmında öğretim üyesi olan eşimle birlikte geldik. Beni gördükleri vakit ‘sizi okula alamayız’ dediler. ‘Neden’ dediğimde ‘rektörlüğün talimatı’ dediler. Açık dersimi yapamıyorum. Birebir vakitte ben 14 yıldır bu kurumun akademisyeni olduğum için aile sıhhat merkezinde hekimim var, Garanti Bankası’nın müşterisiyim. Şu anda akademisyenliğim bir yana sıhhat ve banka hizmetine erişimim engellendi. Otomobil kullanmayan eşimi dahi okula bırakamıyorum. Tutanak tuttuk. Banka ya da hekim işimi daha sonra da halledebilirim lakin benim için ıstırap verici şey 14 yıllık kurumumun kapısında çevik kuvvet ve sivil polisler tarafından çevrilmiş olmamız. Öğrencilerimin eğitim hakkımın şu anda ihlal ediliyor olması.”