MHP Genel Lider Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, TV5’te yayınlanan, Mehmet Ali Kayacı’nın sunup yönettiği Buluşma Noktası isimli programa konuk oldu.
Kanal İstanbul Projesi' hakkında değerlendirmelerde bulunan Yahnici, MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli hakkında da dikkat çeken sözler kullandı.
Bahçeli’nin Kanal İstanbul hakkında geçmişte söylediği sözlerle bugün söyledikleri ortasındaki farkı değerlendiriren Yahnici, “Ben Genel Lider Yardımcısıydım lakin tanıyamıyorum” dedi.
Şevket Bülent Yahnici, Devlet Bahçeli’nin Kanal İstanbul’dan rahatsızlık duyanları “şuursuz” ve “gayri millî” olmakla suçlamasına dair bir soru üzerine şunları söyledi:
'ONU BEN ANLAMIYORUM, KİM NASIL ANLASIN?'
"Eski tabiri farklıydı. 2011’de Haliç Kongre Merkezi’nde Sayın Erdoğan, birinci kez bu açıklamayı yaptığında, Sayın Bahçeli’nin zehir zemberek, Kanal İstanbul’la ilgili bir açıklaması vardı. İkisinin birebir kişi olduğu tartışma götürmez de, anlamak mümkün değil. Ben anlamadım. Kim anlar? Ben Genel Lider Yardımcısıydım ancak tanıyamıyorum. 2011’de Kanal İstanbul’u “çılgınların çılgın projesi” diye tabir eden, söz buyuran Sayın Bahçeli, bugün ne oldu da sanki, “Kanal İstanbul’a karşı duranlar hain” demektedir?"
'ÖNÜNE GELEN BASINI ÖZETİNİ OKUMUYOR'
Yahnici, “Ne değişmiş olabilir?” sorusu üzerine de “Hiç bilemem. Sorunun karşılığı kendilerinde... Sayın Erdoğan’la Sayın Bahçeli’nin birbirine karşı tabir ettikleri kelamların, geçmişteki beyanlarının birer tane muhatabı vardır; birisi Sayın Erdoğan, birisi Bahçeli. Kimse bilemiyor; dün niçin bu türlü dediniz de bugün niçin (böyle) dediniz?” diye konuştu.
Yahnici, “Türkiye’nin menfaati açısından Sayın Bahçeli’nin fikir değiştirmesi kelam konusu mudur?” sorusuna da, “Efendim, okuması lâzım. Neyi okudu sanki? ÇED raporunu mu okudu? Bir şey okuduğunu sanmıyorum. Önüne gelen basın özetini okumuyor” karşılığını verdi.