Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bahcıvan Güveci PDT

Bahcıvan Güveci PDT
0
104

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

2 Adet patlıcan
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
2 Adet kuru soğan
1 Baş sarımsak
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kimyon



* Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin
* Ardından enine ikiye kesin
* Tuzlu suda 30 dakika bekletin
* Yıkayıp, suyunu süzün
* Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın
* 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin
* Güveç tenceresine eti alın
* Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun
* Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin
* Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin
* Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın
* Çok kısık ateşte pişirin
 

Similar threads

Balıkesir'in hayvancılığın yoğun olduğu Bigadiç ilçesinde her kasapta oğlak ve kuzu güvecin yapıldığı odun fırını bulunuyor. Türkiye'de belki de sadece bölgeye özgü görülen, tamamen damak tadına yönelik adeta bir "güveç sektörü" oluşturmuş. Daha önce denemeynler için oğlak yani diğer bir isimle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Malzemeler 1 Kilo patlıcan 1 Adet havuç 1 Adet kabak 1 Adet patates 2 Adet sivri biber 1 Kase bezelye 200 gr sotelik doğranmış tavuk eti Yarım demet dereotu ve maydanoz Tuz, kekik, kırmızı pulbiber, karabiber 1 Kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr kaşar peyniri rendesi Kızartmak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Resimli Çoban Güveci Tarifi Güveç sebze yemekleri arasında en sevilenlerinden biri, peki çoban güvecini hiç denediniz mi? Malzemeler 1 tatlı kaşığı kimyon 1 baş sarımsak 12 kilo parça kuzu eti 2 orta yükseklik soğan 1 orta irtifa patlıcan 1 orta tepe kabak taze fasulye 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Mevlana Pilavı Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 45 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem 1 Adet kuru soğan Yarım su bardağı nohut 400 gr kuzu eti 250 gr kestane 2 Adet havuç 2 Su bardağı pirinç 1 Çorba kaşığı kuşüzümü 1 Çorba kaşığı çamfıstığı 3 Su bardağı sıcak su 1 Adet tavuk suyu tableti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde klasik formülle toprak kapta pişirilen güveç, ramazan aylarında daha çok tüketiliyor. Pekala Tavşanlı güveci nedir ve nasıl yapılır? En kolay Tavşanlı güveci tanımı nasıl yapılır? İşte sorunun karşılığı: Toprak kaptaki etin odun ateşi ile birleşmesiyle lokum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt