iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 Adet patlıcan
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
2 Adet kuru soğan
1 Baş sarımsak
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kimyon
* Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin
* Ardından enine ikiye kesin
* Tuzlu suda 30 dakika bekletin
* Yıkayıp, suyunu süzün
* Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın
* 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin
* Güveç tenceresine eti alın
* Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun
* Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin
* Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin
* Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın
* Çok kısık ateşte pişirin
2 Adet patlıcan
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
2 Adet kuru soğan
1 Baş sarımsak
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kimyon
* Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin
* Ardından enine ikiye kesin
* Tuzlu suda 30 dakika bekletin
* Yıkayıp, suyunu süzün
* Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın
* 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin
* Güveç tenceresine eti alın
* Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun
* Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin
* Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin
* Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın
* Çok kısık ateşte pişirin