iltasyazilim
FD Üye
Bahçıvan Kebabı
Malzemeler: 1 Kilogram Kuzu Kuşbaşı 2 Adet Kuru Soğan 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı 1 Çorba kaşığı Domates Salçası 2 Adet Havuç 2 Adet Patates 4 Adet Sivri Biber 3 Adet Domates 2 Tatlı kaşığı Tuz Yapılışı:
Kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip, yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın
Arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün (Etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin Aksi taktirde suyu bulanık olur)
12 defa karıştırın Daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin
Bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin Kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün
Etleri fırın kabına boşaltın Sebzeleri üzerlerine yayın Üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin Fırın kabının üzerini alüminyum folyoyla kapatın
Servis yapmaya 1015 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun (böylece yemek hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor)
Pirinç pilavı ile servis yapın
Malzemeler: 1 Kilogram Kuzu Kuşbaşı 2 Adet Kuru Soğan 2 Çorba kaşığı Zeytin Yağı 1 Çorba kaşığı Domates Salçası 2 Adet Havuç 2 Adet Patates 4 Adet Sivri Biber 3 Adet Domates 2 Tatlı kaşığı Tuz Yapılışı:
Kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip, yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın
Arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün (Etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin Aksi taktirde suyu bulanık olur)
12 defa karıştırın Daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin
Bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin Kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün
Etleri fırın kabına boşaltın Sebzeleri üzerlerine yayın Üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin Fırın kabının üzerini alüminyum folyoyla kapatın
Servis yapmaya 1015 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun (böylece yemek hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor)
Pirinç pilavı ile servis yapın