Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bahçıvan Kebabı:

Bahçıvan Kebabı:

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
http:img440**************img4406027bahcivankebabile1

malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı et
2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 havuç, küp küp doğranmış
2 patates, küp küp doğranmış
34 sivribiber, ikiye bölünmüş
3 domates, soyulup dilimlenmiş
12 tatlı kaşığı tuz


yapılışı:

1 kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin

2 1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün (etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin aksi taktirde suyu bulanık olur) 12 defa karıştırın daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin (yüze yüz)

3 bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün

4 etleri fırın kabına boşaltın sebzeleri üzerlerine yayın üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin fırın kabının üzerini alümnyum folyoyla kapatın

5 servis yapmaya 1015 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun (böylece yememk hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor)

6 pirinç pilavı ile servis yapın

8 kişilik


 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt