Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bahçıvan Kebabı

Bahçıvan Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
150 gr Arpacık soğanı
150 gr Havuç
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatlı kaşığı Tuz
150 gr Çalı fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalık biber
12 demet Dereotu
Baharat torbası
25 bardak Su


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın Havucu kazıyın İri zar biçimi doğrayın Bezelyeyi ayıklayın Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın Kabağı kazıyın Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın
Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın Yağın üçte birini oıta boy bir tencerede, otta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip ara sıra karıştırarak, 34 dakika sote edin Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın
Kalan yağı, büyük bir tencerede, oıta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin Ateşi açın Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 56 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin Domatesi katın Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin
Tuzunu koyup, karıştırın Sebzeleri katın Baharat torbasını ekleyin Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın
Ateşi kısın Tencerenin kapağını sıkıca örtün Kebabı, ağır ateşte 2530 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin Gerekirse pişirme süresini uzatın
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt