iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 Kilo patlıcan
1 Adet havuç
1 Adet kabak
1 Adet patates
2 Adet sivri biber
1 Kase bezelye
200 gr sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz, kekik, kırmızı pulbiber, karabiber
1 Kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı domates salçası
* Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin ve bol suyla yıkayın
* Ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın
* Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin
* Tavuk etlerini kızdırdığınız yağın içene atın ve renkleri değişene dek soteleyin
* Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin
* Ateşte 5 dakika soteleyin
* Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin
* İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pulbiber ekleyip karıştırın
* Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun
* 1 Çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile ezin
* Patlıcanların olduğu tepsiye dökün
* üzerini alüminyum folyo ile kapatın
* 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin
* Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kaşar peyniri rendesi ile servis yapın
1 Kilo patlıcan
1 Adet havuç
1 Adet kabak
1 Adet patates
2 Adet sivri biber
1 Kase bezelye
200 gr sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz, kekik, kırmızı pulbiber, karabiber
1 Kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı domates salçası
* Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin ve bol suyla yıkayın
* Ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın
* Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin
* Tavuk etlerini kızdırdığınız yağın içene atın ve renkleri değişene dek soteleyin
* Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin
* Ateşte 5 dakika soteleyin
* Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin
* İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pulbiber ekleyip karıştırın
* Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun
* 1 Çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile ezin
* Patlıcanların olduğu tepsiye dökün
* üzerini alüminyum folyo ile kapatın
* 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin
* Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kaşar peyniri rendesi ile servis yapın