iltasyazilim
FD Üye
Bahçıvan Usulü Hindi (4 Kişilik)
Malzemeler:
1 Hindi But
1 Su Bardağı Beyaz Şarap
2 Havuç
3 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Salçalık Kırmızı Biber
812 Arpacık Soğan
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
34 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin Bir kasede şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün Etleri ara sıra çevirerek 23 saat marine edin Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın
Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edin
Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın Güveci alüminyum folyo ile kaplayın 160 dereceye ayarlı sıcak fırında 225 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın
Malzemeler:
1 Hindi But
1 Su Bardağı Beyaz Şarap
2 Havuç
3 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Salçalık Kırmızı Biber
812 Arpacık Soğan
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
34 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin Bir kasede şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün Etleri ara sıra çevirerek 23 saat marine edin Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın
Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edin
Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın Güveci alüminyum folyo ile kaplayın 160 dereceye ayarlı sıcak fırında 225 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın