Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bahriye Ucok Kimdir Kısaca

Bahriye Ucok Kimdir Kısaca
0
107

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Bahriye Ucok hayatı

Bahriye Ucok hakkında bilgi

Bahriye Ucok 1919 yılında Trabzon'da dunyaya geldi İstanbul Kandilli Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra oğrenimine Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakultesi Ortacağ Turkİslam Tarihi Bolumu'nde devam ederken aynı zamanda Devlet Konservatuarı Opera bolumune de gitti Ankara ve Samsun'da 11 yıl lise oğretmenliği yaptı ve ardından Ankara Universitesi İlahiyat Fakultesi'nde oğretim uyesi oldu Bu fakultenin ilk kadın oğretim uyesidir

imagesbahriyeucokkimdirkisaca5b08389526a86

Bahriye Ucok Arapca ve Farscayı cok iyi biliyordu Kur'anı Kerim'e bağlı kalarak İslam dinini cağdaş, gercekci ve dinin ozunde bulunan hoşgoruyle yorumladığı icin tehditler almaya başladı ve 1960'lı yıllarda akademik calışmalarına ara verdi 1971 yılında kontenjandan senator olarak aktif siyasi yaşama başladı Bahriye Ucok siyasi tercihini CHP'den yana kullandı 1977 yılında CHP'ye katıldı 12 Eylul'den sonra acılan Halkcı Partinin 1983'de kurucu uyesi oldu Daha sonra 1984 secimlerinde de bu partiden Ordu Milletvekili olarak TBMM'ye girdi 1986'dan itibaren SHP uyesi oldu ve 1990 Eylulunde bu partinin parti meclisi uyesi secildi

1989 yılında televizyonda yapılan bir acık oturumda, İslam'da Ortunmenin Zorun Olmadığınıacıklamasını yaptı ve ardından İslami Hareketadlı orgutun yoğun tehditlerini almaya başladı Tehditlerin ardından, 6 Ekim 1990 gunu evine gonderilen kitap paketini kapısının onunde acmaya calışırken icine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi

Bahriye Ucok Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi oğretim uyesi Prof Dr Coşkun Ucok ile evlenmiş ve Kumru isminde bir kızı olmuştur

858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt