Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün yapılan hakim ve savcı atamaları merasiminde açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, hakim ve savcılara toplumsal medya kullanmamaları istikametinde telkinde bulundu. Ayrıyeten kendisinin de siyasetçi olmasa toplumsal medya kullanmayacağını tabir etti.
Bakandan hakim ve savcılara uyarı
Türkiye’de bugün hakim ve savcı ataması gerçekleştirildi. Son günlerde mahkeme salonlarında alınan kararlar, kamu vicdanını yaralıyordu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni hakim ve savcılara bilhassa toplumsal medya konusunda ikazda bulundu.
Bekir Bozdağ, hakim ve savcılara toplumsal medya kullanmamalarını söyleyerek şu tabirleri kullandı;
“Sosyal medya kullanana hakim ve savcıların milletin gözünde saygınlığı azalıyor. Siz ne kadar ‘tarafsız’ olduğunuzu tez etseniz de kesinlikle birileri rahatsız oluyor. 'Kullanmayın' demiyorum; lakin kesinlikle dikkat edin, mecbur değilseniz kullanmayın; lakin 'ihtiyacım var, kullanacağım' diyorsanız ona nazaran kullanın. Ben siyasetçi olmasam, muhakkak toplumsal medya kullanmam”
Geç adalet vurgusu!
Bakan Bozdağ, yeni hakim ve savcılara ‘geç adalet’ vurgusunda bulundu.
Geç gelmiş adaletin kimseyi şad etmeyeceğini söyleyen Bekir Bozdağ; “Ne kadar kararınız hakikat olursa olsun o karar şayet geç çıkmışsa siz kararı bekleyenleri memnun edemezsiniz. O denli vakit oluyor kararın çabucak çıkması lazım. Kanıtlar tam toplanmadan bir savcı iddianame düzenlerse o vakit iddianameye muhatap Mahkeme eksik kanıtlı iddianameyi kabul ederse işin içinden çıkamaz. Ben emniyet mensupları ile bir ortaya geldiğimde de söyledim; savcının huzuruna gelen belgede eksik evrak varsa getirenin önüne belgeyi koyacaksınız, ‘Tamamla belgeyi o denli getir’ diyeceksiniz. Hakimsiniz, mahkeme liderisiniz, önünüze iddianame geldi baktınız eksik, hiç gözünün yaşına bakmayın, iade edin, tamamlasın getirsin.' dedi.