Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV takımından Funda Görey'in gündeme ait sorularını yanıtladı.
Turizmde salgın tedbirlerine ait bilgiler veren Bakan Ersoy, özetle şunları söyledi:
"Nisan sonu mayıs başında kırılmalar olacağını öngörüyoruz. Mayısın sonuna yanlışsız olağanlaşmanın mümkün olacağını düşünüyorum.
Mayıs sonuna yanlışsız iç turizmde de hareket başlayacak.
'Turizmde sertifikasyon dönemi'
Koronavirüs olmayan alanlar için milletlerarası kabul gören bir sertikasyon bir sistemi oluşturuyoruz. Tesislerde sertifikasyon periyodu başlayacak.
Tesislere tedbirleri aldıktan sonra sertifika verilecek. Büyük tıp operatörlerinin de bu mevzuda fikirlerini istedik o fikirleri de bu sistemin içine dahil edeceğiz.
Virüs süreci bittikten sonra birinci etapta Asya ülkeleri gelir diye düşünüyorum.
Salgın devrinde turizm
TÜRSAB'tan gelen tenkitlere muhakkak katılmıyorum. 9500 seyahat acentesi var. Bu acentelerin içinde bana kaç tane marka sayabilirsiniz. Ben 85 yılından beri bu bölümdeyim. En fazla 100 tane sayabilirim. Markanız sahiden kıymetli ise şirketiniz esaslı ve uygun bir firmadır. Firmanızın borçlarını eski şirkete bırakıp unvan ve markanızı akrabanızın üzerine kurduğunuz öteki bir şirkete aktarmak isterseniz geride birçok turizm tedarikçisi mağdurlar yaratıyorsunuz. Bu geçmişte tekraren oldu o nedenle doküman bölümü yasaklandı. Şu an bölümün gereksinimi olduğu için doküman bölümüne müsaade verelim dedik. Arka niyetliliğin önüne geçmek zorundayız. Daldaki mağduriyeti gidermek için çalışıyoruz. Ortada sakıncalı bir şey görmüyorum. Arkadaşların meseleleri düzeldi diye düşünüyorum.
Kısa çalışma ödeneğinde maaşlar 5 Mayıs'ta yatacak.
'Galataport kıymetli bir proje'
Galataport türk turizmi için çok değerli projelerinden biri. Virüs nedeniyle gemilerin yanaşması gecikmiş olabilir ancak Galataport bu yıl içinde hizmete girmiş olacak.
Galata Kulesi tartışması
Belediye hukuksal süreçleri uzatarak vakit kazanıyor. Düzenlemeyle Galata'yı bir müze kule haline getirip cazibe merkezi yapacağız. Ben orada Alman Lisesi'nde 8 sene okudum, benim lider yardımcım Ahmet Misbah Demircan da orada 3 periyot belediye başkanlığı yaptı. Biz Beyoğlu'nu yaşadık. Belediye Liderimiz samimi ise takviye olmak açısından oralarda düzenleme yaparak çok önemli bize dayanak olabilirler. Örneğin o civardaki kaldırımların yenilenmesi gerekiyor. Belediye olarak bunu yapabilirler "
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.