Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, TBMM’de devam eden ek bütçe görüşmelerinde memur artırımı ile ilgili açıklamada bulundu. Nurettin Nebati, temmuz ayında memur artırımı ile ilgili yüzde 40 oranında bir artırım öngördüklerini söyledi.
‘Haziran enflasyon oranı bekleniyor’
Bakan Nurettin Nebati, mecliste yapılan ek bütçe görüşmelerinde sorulara yanıt verdi.
Memur temmuz artırımı için yüzde 40’ı işaret eden Nurettin Nebati; “Temmuz ayında yapılacak artış Haziran enflasyon oranlarının açıklanmasıyla katılaşacak olup, yaklaşık yüzde 40 oranında artış öngörmekteyiz. Bu kapsamda 2022 yılında memurlarımızın ayılıklarında kümülatif artış yaklaşık yüzde 83'e ulaşacaktır.” sözlerini kullandı.
‘Her türlü konuma hazırım’
Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine nazaran; Bakan Nurettin Nebati’nin tenkitler karşısındaki savunması ise şu biçimde oldu;
“Ben çiftçiyim, iş adamıyım, ekonomistim, siz ne derseniz deyin. Her türlü duruma hazır birisiyim. Ben çiftçiyim, şikayetim varsa kendime ediyorum. Bir milletvekilimiz ‘Pazara çıktınız mı' diye sordu. Ülke yöneticiyim pazara gidiyorum, muhafazasız gidiyorum. Hatta bir gün gelin Yeşilköy pazarına daima bir arada gidelim. Merak etmeyin gidiyorum, bütün pazarları bir arada dolaşalım.”