Pandemi yüzünden yaklaşık bir buçuk yıldır okullardan uzak kalan öğrenciler, 6 Eylül prestijiyle sınıflarına geri dönüyor. Öğrenciler için heyecanlı, veliler için ise kaygı verici günlere adım adım yaklaşırken yeni Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yeni açıklamalar geldi.
Yüz yüze eğitimin aksamaması ismine kurallardan taviz verilmeyeceğini belirten Özer, 81 vilayetten ulusal eğitim müdürlerinin iştirak gösterdiği toplantı sonrasında okullarda uygulanacak kuralları ve yasakları açıkladı.
"Öğrenci ve kamu işçisi dışında okullara giriş çıkış sınırlandırılacak"

Özer'in yapmış olduğu açıklamada, okullara işçi ve öğrenci girişi dışındaki insanlara sınırlama getirileceği yer aldı. "Kurum çalışanı ve öğrenciler dışındaki bireylerin okula giriş ve çıkışları okul idareleri tarafından sınırlandırılacak" sözlerini kullanan Özer, elektronik takip sistemi sayesinde vilayet, ilçe, kurum ve okul seviyesinde tüm süreçlerin takip edileceğini açıkladı.
Sınıf, kantin, yemekhane üzere her türlü kapalı alanın dezenfekte edilerek hijyen sağlanacağını belirten Özer, birebir vakitte öğrencilerin, öğretmenlerin ve öteki çalışanların okula maske takarak geleceği ayrıntısını da paylaştı.