Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "10 yangını denetim altına alma çalışmaları devam ediyor. Toplam 34 köy ve mahalle boşaltıldı." dedi.
Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları şu formda:
Silifke'de devam eden yangının yüksek tansiyon sınırından olduğu düşünülmekte. 3 uçak, 29 helikopter ve 1832 işçi bu alanda vazife yapmaktadır.
Maalesef bir kaybımız var. Antalya Akseki'de 82 yaşındaki bir vatandaşımız vefat etmiştir. Başımız sağ olsun.
Buradan sizler vasıtasıyla yangın bölgelerindeki vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum. İkazları kesinlikle dikkate alsınlar. İkazları boşa yapmıyoruz. Elbette malımız kıymetli ancak hiçbir şey canımızdan değerli değil.
"Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur"
Meskeninde yalnız kalan amcamız maalesef vefat etmiş durumda. Lütfen anonslara ve bu mevzudaki davetlere kesinlikle uymamız gerekir diye düşünüyorum.
Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var elimizde. Hayati tehlikeleri yok. Burada anonslar yapıldı, maalesef orada kalmışlar.
Helikopterle bu arkadaşlarımızı alma imkanımız yok. Helikopterler havada güç duruyorlar, biz de zahmet çektik.
Bütün bu coğrafyalarda, tüm yangın coğraflarında hava araçları zorlukla faaliyetlerine devam edebiliyor.
Oymapınar'da mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili takımlarımız yolda. Onları tahliye etme uğraşı içindeler.