UDOFED Başkanı Mehmet Mercan, sağlıklı döner için 2020 yılındaki projelerini açıkladı. Besin güvenliği konusunda yaptıkları çalışmalardan bahseden Mercan, dönere sertifikasyon sistemi getireceklerini söyledi. Mercan, “Sertifikasyon sistemiyle dönerin bir kimliği olacak. Bu sistemle dönerin çiftlikten vatandaşa ulaşıncaya kadar olan süreci izlenebilecek" diye konuştu. 'Döner kesiminde çalışanlar eğitime tabi tutulacak'
Döner bölümünde çalışanlar için eğitiminin kıymetli olduğunu belirten Mercan, “2020 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projelerden biri de döner bölümünde çalışanların eğitimi. Döner kesimi çok büyük bir kesim. Projelerimiz kapsamında döner bölümünde çalışanları üniversitelerimizle birlikte bir eğitime tabi tutacağız. Dönerciler ustalık dokümanı alarak çalışacak. Bu çalışmalarımız vatandaşın sağlıklı olarak dönere ulaşabilmesi açısından fayda sağlayacak” ifadelerini kullandı.
'Dünya döner doruğu yapmayı planlıyoruz'
Dönerin tanıtımı için de çalışmalar yaptıklarını belirten Mercan, “2020 yılı içinde dünya döner zirvesi yapmayı planlıyoruz. 2020 yılında döner şenlikleri yapmak için belediyelerle görüşüyoruz” şeklinde konuştu.
"İdeal tavuk döner fiyatı 100 gram için 10 lira, et döner için ise 100 gramı 15-18 lira civarı” diyen Mercan, “Dönerin ham hususu ettir. Bizim etlerimiz de pek sağlıklıdır. Döner satış noktalarıyla, döner üretim noktalarını birbirinden ayırma konusunda çalışmalarımız var. Döner konusunda gündeme gelen problemleri büsbütün ortadan kaldıracağız. Piyasada 2 buçuk liraya tavuk döner 5 liraya et döner satıldığını görüyoruz, bunu zincir mağazalar yapıyor. Bu zincir mağazalar onaylı işletme değiller. Kepenkler kapatıldıktan sonra yerinde döner takılan yerlerdir" dedi.
BAKAN PAKDEMİRLİ MAKAMINDA TAVUK ETLERİNİ ÇAMAŞIR SUYUNA BASTIRIP TEST ETTİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çayda boya, kaşar peynirinde patates, dönerde çamaşır suyu haberlerinin yüzde 90’ının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Geçen gün bir haber çıktı. ‘Dönerde çamaşır suyu’ diye. Cumhurbaşkanımız da beni aradı. ‘Bu ne?’ dedi. Makamda tavuk etlerini çamaşır suyuna bastırdım, ne olacak diye deniyorum. ‘Renk değişimi var mı?’ diye baktık. Kelam konusu değil” demişti.