Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bakan Soylu'dan CHP'li Özkoç'a Sert Tepki: 'Ben Gülmüyorum, Terörle Mücadeleyi Anlatıyorum'

Bakan Soylu'dan CHP'li Özkoç'a Sert Tepki: 'Ben Gülmüyorum, Terörle Mücadeleyi Anlatıyorum'
0
22

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
s-e88a94dd5335a3367bd1ffdeba76e39b63b7bb7c.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komitesi'nde İçişleri Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu terörle çabaya ait bilgi verirken CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç'un gülmesine reaksiyon gösterdi. Bakan Soylu, 'Ben gülmüyorum, ben terörle çabayı anlatıyorum. Terörle gayret yapmamız güzeline gitmiyor, PKK'nın geldiği nokta güzeline gitmiyor değil mi? Orada biz şehit veriyoruz, sen gevrek gevrek gülüyorsun' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Kurulu'nda terörle uğraşa ait açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, Bitlis Sarpkayalar'da Eren Kış-7 Operasyonu'nun başlatıldığını vurgulayarak şunları söyledi:  

'Geçmişteki acı ve kayıplarımız bize büyük deneyim kazandırmıştır. Terör hareketleri sayısı 2.817’den, yüzde 90’ı hudut ötesi tacizleri, bir kısmı da günahsız sivil insanları gaye alan, 135 sayısına inmiştir. Allah’a hamdolsun, kentlerimizde huzur vardır. PKK, kilitlenmiştir. PKK bu yıl 5 tanesi de yurtdışından 48 kişiyi örgüte katmışken , son beş yılda 1.043’ü ikna olmak üzere, 2.072 örgüt mensubu teslim olmuştur. Türkiye'deki toplam terörist sayısı 180'in altına düşmüştür' dedi. Bakan Soylu, 'PKK kilitlenmiştir. Kato’dan Cudi’ye, Gabar’a kadar; Şenyayla’dan Cehennem Deresi ve Kutu Deresi’ne Kazan Vadisi’ne kadar; Çemçemadur’dan Sehi Ormanlarına, Tendürek’e kadar, terör örgütünün bütün kampları tarumar edilmiştir'

"PKK'nın geldiği nokta güzeline gitmiyor değil mi?"

Bakan Soylu konuşması sırasında CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç'a reaksiyon göstererek 'Ben gülmüyorum, ben terörle çabayı anlatıyorum. Daima oradan gülmeyin, densiz. Ben terörle uğraşın nasıl olduğunu anlatmaya çalışıyorum. El sallama, parmak sallama! Terörle gayret yapmamız güzeline gitmiyor, PKK'nın geldiği nokta güzeline gitmiyor değil mi? Orada biz şehit veriyoruz, sen gevrek gevrek gülüyorsun. PKK'ya her meskenden oy istediniz, unuttuğumuzu mu zannediyorsunuz? Sizin Genel Lideriniz istedi' dedi.

Tartışmanın büyümesi nedeniyle oturuma orta verildi