Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bakan'dan Çok Tartışılacak Sözler

Hoş geldin! isamo tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Bakan'dan Çok Tartışılacak Sözler
0
77

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Fazıl Say arasındaki soğukluk bir türlü geçmiyor

Televizyonda 'Haydi Gel Bizimle Ol' programına misafir olan dünyaca meşhur piyanist Fazıl Say,Kültür Bakanı ile kesintisiz polemik yaşamak istemiyorum bendedi
Müjde Ar'ın O bakan nasıl olursa olsun 50 yıl kalmayacaksözleri üzerine Evet bitmiş da 5 yıl kalacak ama korolar, orkestralar, benim tüm eserlerimi çalışmakta kullanacağım mecralar onun denetiminde ve imzasına bakıyordediÇok ayıp ediyor ve hiç bir izah etme da getirmedi sizin bu şeyinize karşılıkşeklinde konuşan Müjde Ar'ın sözlerine Fazıl Say, Önce şey dedi, Nazım Moskova'ya yakışır, Frankfurd'a yakışmaz falan dedi Daha Sonra da çirkin bir şekilde, bütçesi artı geldi, Nazım olunca bütçesi artı oluyor falan Oysa o olaylardan sonra herhalde öylesine bir karşı karşı taraf almış olacak ki, ben yalnızca 60 tane telefon aldım Alman medyasından 'Neden bu konserler olmuyor' diye, Ertuğrul Günay o kadar bir geri adımlar atmak zorunda kaldı ki, Nazım'ın vatandaşlığının verilmesiyle onu affettirmeye çalışıyor diye görüyorum benşeklinde konuştu
Kendisinin Günay'ı şahsen inandırıcı bulmadığını söyleyen Fazıl Say, Yani bir çizginin adamı olarak, sürekli zikzak yan oysa bizi de şaşırtıyordedi
BAKAN KESINTISIZ AKIL DEĞİŞTİRİYOR
Programa gelirken Genco Erkal'ın kendisine Nazım'ın Şeyh Bedrettin Oratoryosunu ne süre yapıyorsun?diye sorduğunu bildiren Say, Tekrar orkestra, koro, yeniden mehter marşı lüzumlu 450 karakter kadro lüzumlu Tamamı Kültür Bakanlığı'nın kadrosu Kim gidecek isteyecek Veriyorum diyor daha sonra vermiyor Bir oratoryonın oluşması 1,5 sene Sonradan fikirler değiştiren bir bakanla hakikaten insan yoruluyoraçıklamasını yaptı
Ertuğrul Günay'ın Şeyh Bedrettin'e sıcak bakmayacağını söyleyen Say, zihniyeti eleştirerek Darwin'i yasaklayan, engellemeye çalışan, Şeyh Bedrettin'e de izin vermeyecektir Ümitlerimiz var, hayallerimiz var, eserler yazalım istiyoruzdedi
GÜNAY: FAZIL SAY'IN SÖYLEMİ ABARTILI VE HAKSIZ
Fazıl Say'ın programdan ayrılmasından sonra Ertuğrul Günay yayına bağlandı Günay, Fazıl Say arkadaşın bazen söylediklerini ayrı yerlerde dinliyorum Fazla cevaplandırılması gereken şeyler olduğunu düşünmüyorum Çünkü abartılı ve hileli bir nitelemedirdiye konuştuNazım Oratoryosu'nun Frankfurt'a götürülmesi ile ilgili konunun yanlış aktarıldığını belirten Günay, Rusya'da kültür yılının açılışını Nazım Oratoryosu ile yaptık sonra Frankfurt'ta Adnan Saygun'un Yunus Emre Oratoryosu temsilcilik edilmesi gündeme geldiğinde, Nazım Oratoryosu pahalı bir prodüksiyondu ve daha tasarruflu bir şey yapmaya gereklilik vardı Rusya'da mutlaka bu oratoryoyu yapmamız gerekiyordu oysa Almanya için bunu hissetmiyorum doğrusu Yani Almanya'ya Nazım Hikmet gitmez diye bir şey yokdiye konuştu
BAKAN GÜNAY'DAN FAZLA TARTIŞILACAK SÖZLER
Müjde Ar'ın ısrarlı bir şekilde Nazım Oratoryosu'nun Almanya'ya götürülüp götürülmeyeceği sorularına da Ertuğrul Günay, Bu işlerin önemli maliyetleri var Nazım Hikmet konusunda bizim yaptıklarımız ve Nazım Hikmet'e saygımız, sanıyorum Nazım Hikmet sırtından para kazanma gayretlerinden çok daha saygıyla tarihe yazılacaktırdedi
Günay'ın bu sözleri stüdyoda şaşkınlık yarattı Genco Erkal'ın yüz ifadesi değişirken Günay'ın Şu Anda orada bulunan arkadaşlarım bunun dışındadırsözleri ise stüdyodaki uğultular aralarında kayboldu ancak ekran başındakiler duyduÇiğdem Anad, bu sözlerin programda tartışılmasına müdahale etti Yayınlama süresinin bitmek üzere olduğunu gösteren Anad, bir açıkoturum önerdi Ertuğrul Günay da kabul etti Sözleri üzerine alınan Genco Erkal çok şaşırırken Çiğdem Anad, rejiden gelen, Günay'ın Erkal ve Fazıl Say da dahil almak üzere oradakileri kasdetmediğini söylediği bilgisini paylaştıBakan Günay'ın bu açıklaması, önümüzdeki günlerde çok konuşulacak ve bir fazla tartışmayı da beraberinde getirecek nitelikteydi *

858,506Konular
983,054Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt