Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bakanı Özer: Tüm okullara toplam 3,1 milyar liralık bütçe gönderildi

Bakanı Özer: Tüm okullara toplam 3,1 milyar liralık bütçe gönderildi
0
107

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95

Yeni eğitim-öğretim yılına sayılı günler kaldı.

Bu kapsamda çalışmalar sürat kazanırken, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mersin'de düzenlenen uyum toplantısına çevrim içi katıldı.

Burada değerli açıklamalarda bulunan Bakan Özer, temel eğitim seviyesindeki birinci ve ortaokullara bütçelerini vilayetler üzerinden değil direkt gönderildiğine dikkat çekti.

"2,1 milyarlık bütçe hala okulların kullanımına hazır beklemektedir"

Bakan Özerin açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şu biçimde:

"Eğitim öğretim yılı hazırlığı kapsamında tüm okullara toplam 3,1 milyar liralık bütçe gönderildi. Bugün prestijiyle okullarımız bu 3,1 milyarlık bütçenin yalnızca 1 milyarını kullanabildiler. Yani 2,1 milyarlık bütçe hala okulların kullanımına hazır beklemektedir. Ulusal Eğitim Bakanlığı, son 20 yılda bu kadar eğitim yatırımı yaparken okulların muhtaçlığını karşılamaktan da aciz olmadığını bu bağlamda göstermiş oluyor." ifadelerini kullandı.

60 bin paklık çalışanı görevde

Özer, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere sağlıklı bir ortamda hizmet sunabilmek için temizlikle alakalı Türkiye'deki tüm okullara birinci sefer 5 Eylül prestijiyle 60 bin elemanının görevlendirilmesini sağladıklarını hatırlatarak bu sayıyı artıracaklarını bildirdi.

bakan-ozer_3825.jpg

"Bir yılda 3 bin yeni anaokulunu yapmak için yola çıktık"

Bakan Özer, "Okul öncesi eğitimle ilgili 1407 yeni bağımsız anaokulu, 10 bin 200 de yeni ana sınıfını eğitim öğretime hazır hale getirmekten büyük memnunluk duyuyorum. Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranını arttırmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Misyona geldiğimiz vakit tüm Türkiye'de okul öncesi eğitimde Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı 2 bin 782 bağımsız anaokulu vardı, biz bir yılda 3 bin yeni anaokulunu yapmak için yola çıktık, 1407'sini bugün prestijiyle eğitim öğretime hazır hale getirdik" şeklinde konuştu.

"6 bin 970 atıl köy okulunu, köy ömür merkezine dönüştüreceğiz"

Bu yıl önceliklerinin, etkin kullanılmayan köy okullarının ömür merkezlerine dönüştürülmesi olduğunu hatırlatan Özer, yaklaşık 800 köy hayat merkezini bu eğitim öğretim yılına yetiştirdiklerini açıkladı.

Özer, "İnşallah, pazartesi gününe kadar bu sayı 1500'e ulaşmış olacak. Yılın sonuna kadar da 6 bin 970 atıl köy okulunu, köy ömür merkezine dönüştürmüş olacağız. Bu bağlamda en büyük açılımı sağlayan vilayetlerimizin başında Mersin geliyor." açıklamasını yaptı.

meb_5166.jpg

710 bin çırak ve kalfa eğitim aldı

Mesleki eğitimle ilgili dönüşüme de değinen Bakan Özer, mesleksel eğitim merkezlerinde bugün prestijiyle 710 bin çırak ve kalfanın eğitim aldığını, bu sayıyı yıl sonuna kadar bir milyona ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

"Her türlü eğitimin alınması için bütçe göndereceğiz"

"Okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin istemiş olduğu her türlü eğitimin alınması için bütçe göndereceğiz. Öğretmenlerin, istediği mesleksel gelişim, şahsî gelişim, liderlik eğitimleri, yabancı lisan eğitimleri, hitabet yeteneklerinin gelişmesiyle ilgili her türlü eğitimi alabilmeleriyle ilgili tahsis etmiş olduğumuz bütçeyi sonuna kadar kullanın. Siz ne kadar güçlü olursanız, eğitim sistemimiz o kadar güçlü olur." ifadelerini kullandı.

meb_5916.jpg