iltasyazilim
FD Üye
bakanlıkların görevleri ve isimleri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ’nın Görevleri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görevleri şunlardır:
a) Ülkenin enerji ve tabii kaynaklara olan kısa ve uzun vadeli ihtiyacını devretmek, temini için gerekli politikaların tespitine yardımcı olmak, planlamalarını yerine getirmek,
b) Enerji ve tabii kaynakların ülke yararına, teknik icaplara ve idareli gelişmelere uygun şekilde araştırılması, işletilmesi, geliştirilmesi, değerlendirilmesi, kontrolü ve korunması nedeniyle genel politika esaslarının tespit ve tayinine yardım etmek, zorunlu programları gerçekleştirmek, plan ve projeleri sıralamak veya hazırlatmak,
c) Bu kaynakların değerlendirilmesine yönelik arama, tesis kurma, işletme ve yararlanma haklarını saptamak, gerektiğinde bu hakların atama, intikal, iptal işlemlerini yerine getirmek, ipotek, istimlak ve diğer takyit edici hakları tesis etmek, bunların sicillerini yetişmek ve saklamak,
d) Halk gereklilik,emniyet ve yararına uygun şekilde enerji ve natürel kaynaklar ile enerjinin üretim,iletim,dağıtım,tesislerinin etüt,kuruluş,işletme ve devam ettirme hizmetlerinin genel politikasını saptama çalışmalarının koordinasyonunu
tedarik etmek ve kontrol etmek,
e) Yeraltı ve yerüstü enerji ve tabii kaynaklar ile ürünlerinin üretim, iletim, dağılım ve tüketim fiyatlandırma politikasını tahsis ve gerektiğinde fiyatlarını saptamak,
f) Bakanlığın bağlı ve ilgili kuruluşlarının işletme ve yatırım programlarını inceleyerek tasvip etmek ve takvim programlara göre faaliyetlerini peşine düşüp takip etmek, değerlendirmek,
g) Bakanlığa alt ve Bakanlıkla ilgili kuruluşların çalışmalarını ve işlemlerini her bakımdan tetkik, tahkik ve teftişe alt yakalamak, gerekli her türlü emri saptamak ve denetlemek,
h) Yukarda kayıtlı görevleri yerine getirmek amacı ile gerekli bilgileri toplamak, ölçmek ve uzun vadeli politikaların tespiti ve geliştirilmesi ile ilgili hazırlık çalışmalarını gerçekleştirmek
Egzersiz ve Sosyal Emniyet Bakanlığı ’nın Görevleri
Egzersiz ve Sosyal Emniyet Bakanlığının görevleri şunlardır:
a) Egzersiz hayatını düzenleyici, işçi patron ilişkilerinde çalışma barışının
sağlanmasını kolaylaştırıcı ve koruyucu tedbirler elde etmek,
b) Egzersiz hayatındaki mevcut ve mümkün meseleleri ve çözüm yollarını
analiz etmek, c) Ekonominin gerektirdiği insangücünü temin etmek için zorunlu
tedbirleri araştırmak ve uygulanmasının sağlanmasına yardım etmek,
d) İstihdamı ve bütün çalışmayı sağlayacak, çalışanların yaşam seviyesini
yükseltecek tedbirleri olmak,
e) İşçilerin mesleki eğitimlerini sağlayıcı tedbirler olmak,
f) Sakatların mesleki rehabilitasyonunu sağlayacak tedbirler almak,
g) Emekçi sağlığı ve iş güvenliğini sağlayacak tedbirleri elde etmek,
h) Çalışma hayatını denetlemek,
i) Sosyal yargı ve sosyal refahın gerçekleşmesi için zorunlu tedbirleri
edinmek,
j) Dağıtılmış fizyolojik, idareli ve sosyal risklere aleyhinde sosyal sigorta
hizmetlerini uygulamak,
k) Sosyal güvenlik imkanını temin etmek, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için gerekli tedbirleri edinmek,
l) Yabancı ülkelerde çalışan Türk işçilerinin egzersiz hayatı ve sosyal
güvenlikle ilgili meselelerine çözüm yolları aramak, yargı ve menfaatlerini
gözetmek ve geliştirmek,
m) Çalışma hayatını ilerletmek için çalışanları koruyucu ve çalışmayı
destekleyici tedbirleri almak,
n) Ast kuruluşların amaçları ve özel kanunları gereğince idare edilmesini
sağlamak ve kontrol etmek,
o) Meslek istatistiklerini derlemek ve yayınlamak,
p) Dağıtılmış mevzuatla verilen öteki devir ve hizmetleri yapmak *
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ’nın Görevleri
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görevleri şunlardır:
a) Ülkenin enerji ve tabii kaynaklara olan kısa ve uzun vadeli ihtiyacını devretmek, temini için gerekli politikaların tespitine yardımcı olmak, planlamalarını yerine getirmek,
b) Enerji ve tabii kaynakların ülke yararına, teknik icaplara ve idareli gelişmelere uygun şekilde araştırılması, işletilmesi, geliştirilmesi, değerlendirilmesi, kontrolü ve korunması nedeniyle genel politika esaslarının tespit ve tayinine yardım etmek, zorunlu programları gerçekleştirmek, plan ve projeleri sıralamak veya hazırlatmak,
c) Bu kaynakların değerlendirilmesine yönelik arama, tesis kurma, işletme ve yararlanma haklarını saptamak, gerektiğinde bu hakların atama, intikal, iptal işlemlerini yerine getirmek, ipotek, istimlak ve diğer takyit edici hakları tesis etmek, bunların sicillerini yetişmek ve saklamak,
d) Halk gereklilik,emniyet ve yararına uygun şekilde enerji ve natürel kaynaklar ile enerjinin üretim,iletim,dağıtım,tesislerinin etüt,kuruluş,işletme ve devam ettirme hizmetlerinin genel politikasını saptama çalışmalarının koordinasyonunu
tedarik etmek ve kontrol etmek,
e) Yeraltı ve yerüstü enerji ve tabii kaynaklar ile ürünlerinin üretim, iletim, dağılım ve tüketim fiyatlandırma politikasını tahsis ve gerektiğinde fiyatlarını saptamak,
f) Bakanlığın bağlı ve ilgili kuruluşlarının işletme ve yatırım programlarını inceleyerek tasvip etmek ve takvim programlara göre faaliyetlerini peşine düşüp takip etmek, değerlendirmek,
g) Bakanlığa alt ve Bakanlıkla ilgili kuruluşların çalışmalarını ve işlemlerini her bakımdan tetkik, tahkik ve teftişe alt yakalamak, gerekli her türlü emri saptamak ve denetlemek,
h) Yukarda kayıtlı görevleri yerine getirmek amacı ile gerekli bilgileri toplamak, ölçmek ve uzun vadeli politikaların tespiti ve geliştirilmesi ile ilgili hazırlık çalışmalarını gerçekleştirmek
Egzersiz ve Sosyal Emniyet Bakanlığı ’nın Görevleri
Egzersiz ve Sosyal Emniyet Bakanlığının görevleri şunlardır:
a) Egzersiz hayatını düzenleyici, işçi patron ilişkilerinde çalışma barışının
sağlanmasını kolaylaştırıcı ve koruyucu tedbirler elde etmek,
b) Egzersiz hayatındaki mevcut ve mümkün meseleleri ve çözüm yollarını
analiz etmek, c) Ekonominin gerektirdiği insangücünü temin etmek için zorunlu
tedbirleri araştırmak ve uygulanmasının sağlanmasına yardım etmek,
d) İstihdamı ve bütün çalışmayı sağlayacak, çalışanların yaşam seviyesini
yükseltecek tedbirleri olmak,
e) İşçilerin mesleki eğitimlerini sağlayıcı tedbirler olmak,
f) Sakatların mesleki rehabilitasyonunu sağlayacak tedbirler almak,
g) Emekçi sağlığı ve iş güvenliğini sağlayacak tedbirleri elde etmek,
h) Çalışma hayatını denetlemek,
i) Sosyal yargı ve sosyal refahın gerçekleşmesi için zorunlu tedbirleri
edinmek,
j) Dağıtılmış fizyolojik, idareli ve sosyal risklere aleyhinde sosyal sigorta
hizmetlerini uygulamak,
k) Sosyal güvenlik imkanını temin etmek, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için gerekli tedbirleri edinmek,
l) Yabancı ülkelerde çalışan Türk işçilerinin egzersiz hayatı ve sosyal
güvenlikle ilgili meselelerine çözüm yolları aramak, yargı ve menfaatlerini
gözetmek ve geliştirmek,
m) Çalışma hayatını ilerletmek için çalışanları koruyucu ve çalışmayı
destekleyici tedbirleri almak,
n) Ast kuruluşların amaçları ve özel kanunları gereğince idare edilmesini
sağlamak ve kontrol etmek,
o) Meslek istatistiklerini derlemek ve yayınlamak,
p) Dağıtılmış mevzuatla verilen öteki devir ve hizmetleri yapmak *