BAKARA–155
imagesbakara1555afe1e3c68f60
Surekli hastalanıyorum…
Neden sakat doğdum…
Cocuğum neden kanser…
Neden fakirim…
Adam gibi bir iş tutturamıyorum…
İflas ediyorum…
Eşimle aram iyi değil neden iyi bir insanla karşılaşmadım…
Neden cocuklarım okula gitmek istemiyor…
Hangi işe el attıysam elimden kaydı…
Ruh sağlığım neden bozuk…
Hic mutlu değilim…
Ruhum hep daralıyor…
Neden tum dertler beni buluyor…
Ailemizde neden huzur yok…
Neden cocuğum olmuyor…
Cocuklarım neden hep hayırsız cıktı…
Neden bir başkası değil de ben…
Bu yaşta bu hastalıkta nereden cıktı…
Evet, nedenler uzadıkca uzar…
Hayatta kişisel yanlışlardan kaynaklanan elem ve sıkıntılar yaşanabildiği gibi,
Bazen de yaşanan bir takım olumsuz olaylar herhangi bir gunahın bedeli olmayabilir…
Sebepsizde insanlar bir takım dunya hayatında sınamalara tabii tutulurlar
Sakat doğan bir bebek, kucucuk yaşta kan kanseri olmuş bir cocuk hangi gunahın bedelini oduyor…
Hayır… Hicbir gunahın bedelini odemiyor…
Yuce yaratıcı her insana bir hayat şekli dizayn etmiştir Tum insanlar onun emri ile yazılmış olan yazgının cercevesi dahilinde yaşıyor Hic kimsenin onun hakkımızda tasarlamış olduğu hayat standardına kusme hakkı yoktur…
Zaten kusseniz de mevcut hayatınızı değiştirmeniz mumkun değildir…
Bize hediye edilmiş mevcut hayatta insan eli ile değiştirilmesi mumkun olmayan ve bizce olumsuz gibi gorunen bir takım yaşamsal olayların yaratan katında belki de hakkınıza hayırlı olacak şeyler olduğunu duşunmeliyiz
Birtakım sıkıntıların sana başkalarından daha fazla verildiğini duşunuyorsan BİRİSİ tarafından daha cok sevildiğini tahmin etmelisin…
Esasen hic kimse dunyadaki her lezzeti eşzamanlı ve tam olarak tatmıyor Bir lezzet tam verildiğinde diğerinde bir eksiklik bırakılıyor
Bizlere verilen canın malın ve evlatların asıl sahibinin yaratıcı olduğu ve onların bizlere birer emanet olarak verildiği şuuru ile yaşamalıyız
Her turlu sıkıntılara sabrederek goğus gererek, iyi ve guzel şeyler bırakarak ruyadan asıl hayata uyanacağımız gunu beklemeliyiz
Zaten anlattığım konunun ozu kitabımız kuranı kerimde var dileyen bakara suresi 155ayete bakabilir
imagesbakara1555afe1e3c68f60
Surekli hastalanıyorum…
Neden sakat doğdum…
Cocuğum neden kanser…
Neden fakirim…
Adam gibi bir iş tutturamıyorum…
İflas ediyorum…
Eşimle aram iyi değil neden iyi bir insanla karşılaşmadım…
Neden cocuklarım okula gitmek istemiyor…
Hangi işe el attıysam elimden kaydı…
Ruh sağlığım neden bozuk…
Hic mutlu değilim…
Ruhum hep daralıyor…
Neden tum dertler beni buluyor…
Ailemizde neden huzur yok…
Neden cocuğum olmuyor…
Cocuklarım neden hep hayırsız cıktı…
Neden bir başkası değil de ben…
Bu yaşta bu hastalıkta nereden cıktı…
Evet, nedenler uzadıkca uzar…
Hayatta kişisel yanlışlardan kaynaklanan elem ve sıkıntılar yaşanabildiği gibi,
Bazen de yaşanan bir takım olumsuz olaylar herhangi bir gunahın bedeli olmayabilir…
Sebepsizde insanlar bir takım dunya hayatında sınamalara tabii tutulurlar
Sakat doğan bir bebek, kucucuk yaşta kan kanseri olmuş bir cocuk hangi gunahın bedelini oduyor…
Hayır… Hicbir gunahın bedelini odemiyor…
Yuce yaratıcı her insana bir hayat şekli dizayn etmiştir Tum insanlar onun emri ile yazılmış olan yazgının cercevesi dahilinde yaşıyor Hic kimsenin onun hakkımızda tasarlamış olduğu hayat standardına kusme hakkı yoktur…
Zaten kusseniz de mevcut hayatınızı değiştirmeniz mumkun değildir…
Bize hediye edilmiş mevcut hayatta insan eli ile değiştirilmesi mumkun olmayan ve bizce olumsuz gibi gorunen bir takım yaşamsal olayların yaratan katında belki de hakkınıza hayırlı olacak şeyler olduğunu duşunmeliyiz
Birtakım sıkıntıların sana başkalarından daha fazla verildiğini duşunuyorsan BİRİSİ tarafından daha cok sevildiğini tahmin etmelisin…
Esasen hic kimse dunyadaki her lezzeti eşzamanlı ve tam olarak tatmıyor Bir lezzet tam verildiğinde diğerinde bir eksiklik bırakılıyor
Bizlere verilen canın malın ve evlatların asıl sahibinin yaratıcı olduğu ve onların bizlere birer emanet olarak verildiği şuuru ile yaşamalıyız
Her turlu sıkıntılara sabrederek goğus gererek, iyi ve guzel şeyler bırakarak ruyadan asıl hayata uyanacağımız gunu beklemeliyiz
Zaten anlattığım konunun ozu kitabımız kuranı kerimde var dileyen bakara suresi 155ayete bakabilir