Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bakın bakalım karneniz nasıl ??

Bakın bakalım karneniz nasıl ??
0
52

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Bakın bakalım karneniz nasıl ?? karne şekilleri Ayrıca çocukların karnesi nasıl olacak telaşı Keza de tatilde ne yapacağız; nasıl eğleyeceğiz çocukları düşüncesi… Tatilde yapılabileceklerle ilgili çoğu şey yazılıp çiziliyor Çocuklarla yakından çalışan uzmanlar özet olarak ayrıca dinlensinler, eğlensinler ayrıca de öğrendiklerini her tarafta etsinler diyor Buna benim ekleyebileceğim çok birşey yok Sadece bir anne olarak, bundan böyle sabahları neredeyse yataktan kazıyarak kaldırabildiğim oğlumu gördükçe, bol bol uyusunlar da çağırmak istiyorum! diğer taraftan odak noktasını her zaman anne babaya çeviren bir koç olarak diyeceklerim var kuşkusuz Bu dönem için de benzer şeyi yapıp yeniden anne babalara soracağım: “Peki sizin karneler nasıl? Yaa…Keşke çocuklar gibi birileri de bize karne verseydi zaman zaman da görseydik ebeveynlik hayatımızda nerelerde iyiyiz, nerelerde zayıfız Gerisinde bitmiş edilecek konuları, yapılacak ödevleri tutuştursaydı elimize Sonradan her gün denetleme etseydi ne yaptık ne ettik diye Doğrusu eminim böyle bir düzeni daha fazla isterdik Çünkü biliyorum kendi kendimize yapmıyoruz bunu En azından bugüne dek birlikte çalıştığım çoğu anne babada gördüğüm bir sendrom bu Gelin çocuğa yok önce size bakalım dediğimde suratlar biraz değişiyor; çok da kabul görmüyor bu teklif veya birazcık deştiklerinde olayları ve kendilerini; gördükleri sanırım hoşlarına gitmiyor Üstünde göz önünde bulundurmak, uğraşmak şiddet geliyor Ama kim söyledi oysa anne babalık basit meslek diye Şüphesiz yapacağız bunları Yapmalıyız Geçtim kendimizi; zaten çocuklarımız için yapmalıyız Kendimiz için aldığımız kararları, kişisel gelişim hedeflerimizi askıya alma şansımız olabilir; ama konu çocuk olduğunda maalesef süre aleyhimize işliyor Ertelediğimiz konular bir gün karşımıza çıktığında “artık çok geç dememek için yapmalıyız O halde gelin çocuklar ile birlikte kendimize de karne verelim Zaten gerçekte çocuğun akademik veya davranışsal durumunun ardındaki kendinizin olduğunu unutmayın Ona belirlenmiş davranışları şayet çoktan kazandırmış olmanız gerekiyordu İyi bir dinleyici olması gerekiyordu, büyükleri, küçükleri ve yaşıtlarıyla nasıl konuşacağını, anlaşacağını biliyor olmalıydı, derslerine kendi kendine çalışması için iç motivasyonu, kurallara uyması için iç disiplininin gelişmiş olması lazımdı? Bunlar için gerekli ortamı hazırlayacak olan, çocuğun gelişimini destekleyecek, onu yönlendirecek, örnek olacak anne babalar bakın bakalım karneniz nasıl? Olur Ya biraz sert oldu fakat gerçek bu Natürel oysa çocuğunuzun karakter yapısı gibi birçok etken olsa da asıl öğe sizsiniz unutmayın O halde ne yapalım? Biran önce kendimize çeki uyum verelim Bu tatili bunun için de iyi bir fırsat olarak kullanalım Çocuklarımıza ve kendimize hedefler koyalım Göstermek için adımlarımızı belirleyip atmaya başlayalım Genelde yeni yılda bu tür hedefler belirlenir biliyorum fakat Ocak ayının sonuna gelmekte olduğumuz şu günlerde şimdiden günlük aşırılık içinde daha alçak sıralara inmiştir bu konular O süre her tarafta yukarı tümdengelim zamanı Sorun kendinize: Ilk dönemde veya geçen yıl ebeveynlik ile ilgili neler öğrendim? Neyi nasıl yapmalıymışım? Nerelerde iyiyim zaten yapıyorum ve devam etmeliyim? Nerelerde zorlanıyorum ve değiştirmem gerekli? Ne yapacağım? Nereden başlayacağım? Bir nevi performans değerlendirmesi Eğer çalışıyorsanız bilinen olduğunuz bir kavramdır eminim Yöneticinizle işinizle ilgili yaptığınız görüşmeyi bu sefer kendinizle (hatta eşinizle ve çocuğunuzla) ebeveynlik kariyerinizle ilgili olarak yapacaksınız İşte size Şubat tatilinde yapılabilecek bir aktivite daha! Bence aile hayatına ve çocuğunuza katkısı çok daha fazla olacaktır Çocuğunuzun karnesine bu gözle de bakmanız ve daha hoş karneler almanız dileğiyle​ 1548758370 1548758370 bakinbakalimkarneniznasil5c502d673b9fbbakinbakalimkarneniznasil5c502d673b9fb http:t1gstaticcomimages?q tbn:ANd9GcT8EolGVZLvftAl4M12BRk4qVb93e1YGmgBb4UTKGuO97bgl22vqY5hpVo id ​  

858,528Konular
981,547Mesajlar
31,560Kullanıcılar
SharaSon üye
Üst Alt