Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bakla Ezmesi

Bakla Ezmesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bakla Ezmesi (4 Kişilik)

Malzemeler:
100 g kuru iç bakla (Geceden soğuk suda ıslatılmış)
45 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
1 diş sarmısak (ezilmiş)
Tuz ve karabiber
Sebzeler
1 küçük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
1 salatalık, ince çubuk halinde kesilmiş
2 kereviz sapı, ince çubuk halinde kesilmiş
2 havuç ince çubuk halinde kesilmiş
1 küçük yeşil biber, ince çubuk halinde kesilmiş
1 küçük kırmızı biber ince çubuk halinde kesilmiş
1 bağ kırmızı turp


HAZIRLANIŞI :
Baklaları süzüp soğuk suda durulayın Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 14 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin Pişirme sırasında gerekirse sıcak su ekleyin
Baklaları süzüp, suyunu bir kenara ayırın Baklaları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, sirke, sarmısak, tuz, biber ve ayrılmış bakla suyundan 4 yemek kaşığı ile birlikte blender'a koyup, koyulaşıncaya kadar karıştırın Çok koyu olursa biraz daha pişme suyundan ekleyin
Bakla ezmesine tuz ve biberi ilave edip karıştırdıktan sonra bir servis kasesine aktarın Kaseyi bir servis tabağımn ortasına yerleştirip, etrafına sebzeleri yerleştirin
AŞÇIDAN ÖNERİLER: Eğer baklaları, geceden ıslatınak için vaktiniz yoksa ıslatma zamanını sıcak su kullanarak kısaltabilirsiniz Baklaları büyük bir tencereye koyup, üstüne soğuk su ekleyip kaynatın Süzüp tekrarlayıp sonra ateşten ahp 2 saat sıcak suda bırakın Daha çok zaman kazanmak için 425 g konserve bakla kullanabiirsiniz Bu takdirde ezme 30 dakikada hazırlanabilir
DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Kurutulmuş baklalar düdüklü tencerede 20 dakikada pişirilebilir
SERVİS ÖNERİLERİ: Tarifteki miktar 4 kişi için başlıbaşına bir salata ya da 8 kişi için bir başlangıç mezesi olarak düşünülmelidir
DONDURMA Ezme çok iyi donabillr Derin dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz Servisten 2 saat önce dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmeye bırakın




 
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt