Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bakla nedir ve bakla nasıl pişer? En kolay zeytinyağlı bakla yemeği

Bakla nedir ve bakla nasıl pişer? En kolay zeytinyağlı bakla yemeği
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
enfes_zeytinyagli_bakla_yemegi_nasil_yapilir_1556523934_7144.jpg

Bahar mevsiminin en güzel sebzelerinden biri olan ve görünüşle taze fasulyeyi andıran taze bakla nasıl pişirilir? Zeytinyağlı bakla yemeği nasıl yapılır? Baklanın kararması için püf noktalar nelerdir? Öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN
Yararları saymakla bitmeyen, tek başına bile protein açısından epeyce güçlü bir zerzevat olan taze bakla, hem üretimi çok kolay hem de pratik bir yemek çeşididir. Bahar kapıları gümbür gümbür çalarken, tezgahlar da yeşillenmeye başladı. Mevsimin birinci habercilerinden biri enfes taze bakla olsa gerek. Ortadan ikiye bölünen taze bakla, tok bir ses çıkarmaktadır. Bol sudan geçirilen baklanın, her iki uç kısmı kesilmeli ve kılçıkları bir bıçak yardımı ile temizlenmelidir. Çok uzun baklalar, ikiye bölünmelidir. Dondurulmayacak olan taze bakla, çok bekletilmeden çabucak yapılmalıdır. Birkaç gün içerisinde pişirilmeyen taze bakla, birkaç gün içerisinde kararmaktadır. Taze bakla su yahut metal ile temas ederse, çok çabuk kararma göstermektedir. Zeytinyağlı denince akla gelen birinci yemeklerden biri olan bakla ile enfes ve vazgeçilmez bir yemek pişirmeye ne dersiniz? Günün her saatinde tüketebileceğiniz enfes bakla tanımına yazımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Taze baklaların kararmasını önlemek için limonlu suda bekletilmesi gerekmektedir. Kuru baklanın işe yıkandıktan sonra unlu suda bekletilmesi yemeğin lezzetini artırmaktadır.
     
  • Kuru bakla için gerekli un ölçüsü 2 yemek kaşığı kadardır. Bakla yemeği, tertipli tüketimde berbat kolesterol ve kabızlık sorunlarına âlâ gelmektedir.


BAKLA YEMEĞİ TANIMI:

GEREÇLER

1 kilo taze bakla
1 orta uzunluk soğan
1 yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
1 yemek kaşığı un
Yarım limon
1 silme yemek kaşığı şeker
Sıvı yağ



YAPILIŞI

Soğanları geniş yahut uzunlamasına güzelce doğrayın. 

Bir kabın içerisine suyu koyun ve baklaların kararması için bir mühlet bekletin.

Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın ve içerisine doğramış olduğunuz soğanları alın, pembeleşene dek kavurun. Birebir formda salçayı da ek ederek karıştırma devam edin.



Üstüne yıkadığınız taze iç baklaları ek edin, birkaç dakika daha kavurun.

Üstüne baklaların üstünü 2 parmak kadar geçecek formda sıcak su ek edin, baharatlarını ekleyin. Biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.

Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve bu biçimde yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakın.



Yumuşayan baklaların üzerine maydanoz yahut dereotu doğrayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

NOT: Olağan tencerede yapacaksanız daha uzun müddette pişecektir. Suyunu sık sık denetim ederek pişirmenizi tavsiye ediyoruz. İçerisine salça eklemeden zeytinyağlı olarak da pişirilebilir. Zeytinyağlı olsun yahut bu halde de olsun içine bir avuç kıyılmış dereotu da ek edilebilir.

 

Similar threads

Bahar mevsiminin en leziz sebzelerinden biri olan ve görünüşle taze fasulyeyi andıran taze bakla nasıl pişirilir? Zeytinyağlı bakla yemeği nasıl yapılır? Baklanın kararması için püf noktalar nelerdir? Öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz. HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN Faydaları saymakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Zeytinyağlı yemekler ortasında severek tüketilen bakla, ilkbaharın gelmesi ile alışveriş esnasında sık sık karşımıza çıkıyor. Dereotu ve yoğurtla servise sunulan zeytinyağlı bakla, vitamin ve proteinlerden güçlü bir besindir. Bakla tadını baskın bir formda hissedeceğiniz bu tarifle şifa dolu bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Zeytinyağlı Taze Bakla nasıl yapılır Zeytinyağlı Taze Bakla malzemeleri 600 gr taze bakla Yarım demet dereotu 1 nehir bardağı zeytinyağı 1 silme tatlı kaşığı un 1 su bardağı oda sıcaklığında su Tuzlu 1 adet büyük zirve kuru soğan 2 adet kesme şeker Zeytinyağlı Taze Bakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Taze Bakla Kavurması Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo bakla *1 adet soğan *1 çay kaşığı tuz *1 yemek kaşığı salça *Yarım limon *Şeker *Zeytinyağı Taze Bakla Kavurması Tarifi Yapılışı 1 *Yıkayıp kılçıklarını temizlediğim baklaları küçük küçük doğradım ve üstüne biraz geçecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
İzmir mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bakla ekseriyetle zeytinyağlı olarak sofralarda yerini alır. Lakin artık hazırlayacağımız tanım başkalarından çok farklı. Hem vitamin deposu hem de doyurucu olan enfes bir bakla çorbası hazırlıyoruz. Tanımı ayrıntılarda... Türk mutfağında hatırı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt