Baklagiller ve Çeşitleri Baklagil nedir Baklagil çeşitleri Baklagiller hakkında veri Aşağı ama makalede baklagil çeşitleri ve faydaları hakkında biligler bulacaksınız meleklerbaklagillervecesitleri5c507315a0ecdalt 1548776209 1548776209 baklagillervecesitleri5c507315d23a7baklagillervecesitleri5c507315d23a7 baklagillervecesitleri5c507315d23a7 Fasulye: protein, yag, sellüloz ve karbonhidratça zengindir Bileşiminde bunlardan diğer kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur Sindirimi epeyce zordur Kabukları barsaklarda gaz yaptığı için kabuğu çıkartarak pişirilirse bu özelliği de gider Et, yağ gibi maddeler ilâvesiyle pişirildiği vakit değeri daha da fazialaşır Soya fasulyesi beslenme değeri bakımından en iyisidir 100 gr beyaz fasulyede 22 gr protein vardır Nohut: Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonradan gelen bir beslenme maddesidir Lezzet ve beslenme değeri pişirilme şekillerine tarafından artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır Mercimek : Sindirimi daha basit ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle çocuklara ve kansızlara bahşedilen bir beslenme maddesidir Bakla : Bileşiminde fazla'miktarda protein fosfor vs bulunan bir baklagildir Dağıtılmış şekillerde kullanılır Bezelye: Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir Sindirimi kolay, leziz bir gıda maddesidir Yemek Yemek, garnitür vs olarak kullanılır Börülce: Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir Bir Takım bölgelerde fazla kullanılır