iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
6 adet küçük enginar
250 gr taze bakla
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
12 çay bardağı zeytinyağı
1 iri soğan
dereotu
tuz
Yapılışı:
1 taze baklalar ayıklanır yıkanır ortadan ikiye kesilir Enginarlar yıkanır büyük bir kabın içine bakla ve enginar konur üzerlerine un serpilir yarım limon suyu sıkılır karıştırılır
2 soğanlar incecik doranır yağ ele sote edilir enginar ve bakla ilave edilir üzerlerine 3 çay bardağı sıcak su eklenir tuz serpilir orta ateşte pişirilir suyu çok azalırsa 1 çay bardağı kadar daha sıcak su eklenir
3 şeker serpilir bir iki taşım kaynatılır ince doğanmış dereotu serpilir
6 adet küçük enginar
250 gr taze bakla
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
12 çay bardağı zeytinyağı
1 iri soğan
dereotu
tuz
Yapılışı:
1 taze baklalar ayıklanır yıkanır ortadan ikiye kesilir Enginarlar yıkanır büyük bir kabın içine bakla ve enginar konur üzerlerine un serpilir yarım limon suyu sıkılır karıştırılır
2 soğanlar incecik doranır yağ ele sote edilir enginar ve bakla ilave edilir üzerlerine 3 çay bardağı sıcak su eklenir tuz serpilir orta ateşte pişirilir suyu çok azalırsa 1 çay bardağı kadar daha sıcak su eklenir
3 şeker serpilir bir iki taşım kaynatılır ince doğanmış dereotu serpilir