nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Baklalı enginar yapabilmeniz için gereken malzemeler:
6 tane enginar
300 gr iç bakla
1 havuç
3 soğan
1 yemek kaşığı un
1 limon
tuz, şeker ve su
isteğe tarafından dereotu
Baklalı enginar nasıl yapılır?
Soğanları doğrayın ve tencerenin en altına yayınlama Derhal üstüne iç baklaları serpin Enginarları zıt olarak baklaların üzerine kapatın
Havucu ve limonları dilimleyin ve enginarların üstüne dizin
Baklalarımızın ve enginarlarımızın dizilişini tamamladıktan daha sonra sıra son işlemlere geliyor Tencereye dizdiğimiz enginarların üstüne bir tutam tuz ve 5 adet küp şeker atıyoruz Hazırladığımız 1 kaşık unu üzerine serpiyoruz
Zeytinyağını ve suyunu da ilave edip tencerenin ağzını ortasını deldiğimiz yağlı kağıt ile kapatıyoruz Daha sonrada tencerenin kapağını kapatın ve pişmesini bekleyin
Enginarlarımız piştikten sonradan ters çeviriyoruz ve baklaları enginarların içine dolduruyoruz İsteyenler ve sevenler üzerine dereotu ile süsleme yapabilirler
sağlık olsun
*
6 tane enginar
300 gr iç bakla
1 havuç
3 soğan
1 yemek kaşığı un
1 limon
tuz, şeker ve su
isteğe tarafından dereotu
Baklalı enginar nasıl yapılır?
Soğanları doğrayın ve tencerenin en altına yayınlama Derhal üstüne iç baklaları serpin Enginarları zıt olarak baklaların üzerine kapatın
Havucu ve limonları dilimleyin ve enginarların üstüne dizin
Baklalarımızın ve enginarlarımızın dizilişini tamamladıktan daha sonra sıra son işlemlere geliyor Tencereye dizdiğimiz enginarların üstüne bir tutam tuz ve 5 adet küp şeker atıyoruz Hazırladığımız 1 kaşık unu üzerine serpiyoruz
Zeytinyağını ve suyunu da ilave edip tencerenin ağzını ortasını deldiğimiz yağlı kağıt ile kapatıyoruz Daha sonrada tencerenin kapağını kapatın ve pişmesini bekleyin
Enginarlarımız piştikten sonradan ters çeviriyoruz ve baklaları enginarların içine dolduruyoruz İsteyenler ve sevenler üzerine dereotu ile süsleme yapabilirler
sağlık olsun
*