iltasyazilim
FD Üye
Baklalı Enginar yapımı Resimli
Baklalı Enginar Malzemeler:
5 tane enginar
300 gram, kabukları soyulmuş iç bakla
1 kase arpacık soğan
1 sap taze soğan
bir tedarik, dereotu
yarım yemek yemek kaşığı, un
zeytinyağı
tuz,şeker
Baklalı Enginar Yapılışı :
Arpacık soğanları, ayıklayalım bir tencereye zeytinyağı alalım, arpacık soğanları sote yapalım Üzerine tuz, un, şeker ve suyunu ek edelim Su kaynayınca, ayıkladığınız enginarları ek edelim ve pişmeye bırakalım Pişen enginarların üstüne iç baklayı ekleyelim, biz bu vesileyle, nane ve taze soğanı ayıklayıp yıkayalım İnce doğrayıp, tencereye alalım, 56 dakika pişirip ocaktan alalım tencerenin kapagını hiç açmadan, bir gece bekletelim Ertesi gün, bir tabaga, tencereyi boşaltalım, enginarları, servis tabagına alalım, kalan malzemeleri, enginarların üstüne paylaştıralım Sıhhat olsun *
Baklalı Enginar Malzemeler:
5 tane enginar
300 gram, kabukları soyulmuş iç bakla
1 kase arpacık soğan
1 sap taze soğan
bir tedarik, dereotu
yarım yemek yemek kaşığı, un
zeytinyağı
tuz,şeker
Baklalı Enginar Yapılışı :
Arpacık soğanları, ayıklayalım bir tencereye zeytinyağı alalım, arpacık soğanları sote yapalım Üzerine tuz, un, şeker ve suyunu ek edelim Su kaynayınca, ayıkladığınız enginarları ek edelim ve pişmeye bırakalım Pişen enginarların üstüne iç baklayı ekleyelim, biz bu vesileyle, nane ve taze soğanı ayıklayıp yıkayalım İnce doğrayıp, tencereye alalım, 56 dakika pişirip ocaktan alalım tencerenin kapagını hiç açmadan, bir gece bekletelim Ertesi gün, bir tabaga, tencereyi boşaltalım, enginarları, servis tabagına alalım, kalan malzemeleri, enginarların üstüne paylaştıralım Sıhhat olsun *