Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklalı Enginar

Baklalı Enginar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

5 adet ayıklanmış enginar 300 gram iç bakla 1 demet dereotu 1 bağ taze soğan 1,5 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet taze sıkılmış limon suyu 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı ılık su

NASIL YAPILIR?

Dikkatli bir şekilde ayıklanmış taze enginar çanaklarını kararmamaları için limon suyu ilaveli bol suda bekletin Kabukları ayıklanmış iç baklaları durulayın Uç kısımlarını kestiğiniz ve ayıkladığınız taze soğanları incecik kesin Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz dereotunu incecik kıyın Ayrı bir kapta zeytinyağı, toz şeker, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın Suyunu süzdürdüğünüz enginar çanaklarını tencereye alın İç baklaları ekleyin Bakla ve enginarların üzerini lezzet vermesi adına bolca doğranmış taze soğan ve dereotuyla kaplayın Zeytinyağlı, limon sulu karışımı enginarların üzerine gezdirin Arzuya göre limon suyu miktarını arttırın Son olarak az miktarda ılık su katıp kapağı kapalı tencerede enginarları yumuşayana kadar pişirin, arzuya göre düdüklü tencere kullanmayı tercih edin Pişen iç baklalı enginarları içi dolu çanaklar halinde servis tabağına dizip oda sıcaklığında bekletin Ilık hale geldikten sonra buzdolabında soğutup sevdiklerinizle paylaşın


 
858,496Konular
982,462Mesajlar
30,231Kullanıcılar
gkhny0Son üye
Üst Alt