iltasyazilim
FD Üye
Baklava Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*55 su bardağı kadar un
Açmak için;
*Yarım su bardağı un
Aralara serpmek için;
*Yaklaşık 1 su bardağı buğday nişastası
*Dilediğiniz bir iç harç (Ben patatesli yaptım)
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Baklava Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Baklava mantığı ile yapılan çok lezzetli çıtır çıtır bir börek Ama yaparken püf noktalarına dikkat etmeliyiz
1 Çok fazla un koymayın Elinizden kurtulan bir hamur yapmanız yeterli
2 Açarken az unla açıp üst üste koyarken aralara bir tatlı kaşığı nişasta serpip elimizle dağıtalım Topak olup kalmasın
3 Üzerine yağı dökmeden mutlaka dilimleyin Tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırıp dökün
Tüm malzemeleri karıştırıp kontrollü bir şekilde un ekleyerek elden kurtulan bir hamur yoğuralım Yumuşak bir hamur olacak Üzerini örtüp 2025 dakika dinlendirelim Bu arada iç harcı hazırlayalım Ben soğan kavurup ezdiğim haşlanmış patatesleri ve baharatları ekleyerek bir harç yaptım Hamuru 20 küçük beze yapalım Bir bezeyi az unlu tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üzerine 1 tatlı kaşığı nişastayı serpip elimizle yayalım Diğer 9 bezeyi de açıp tezgaha ve en üstteki hamurun üzerine nişasta serpip tepsi büyüklüğünde açalım Üzerine harcı yayıp kalan 10 hamuru da aynı şekilde açıp harcın üzerini kapatalım Böreği dilimleyelim Tereyağı eritip sıvı yağ*ile karıştıralım ve *böreğin üzerine kaşıkla dökelim Fazla gibi görünebilir ama ara katlara yağ sürülmediği için yağ ancak yetiyor 170 dereceye ısıtılmış fırının orta katında 3540 dakika iyice kızarana kadar pişirelim Fırından alınca üzerine yarım çay bardağı kadar suyu parmak uçlarımızla serpip üzerine bez kapatıp 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 yumurta
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*55 su bardağı kadar un
Açmak için;
*Yarım su bardağı un
Aralara serpmek için;
*Yaklaşık 1 su bardağı buğday nişastası
*Dilediğiniz bir iç harç (Ben patatesli yaptım)
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Baklava Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Baklava mantığı ile yapılan çok lezzetli çıtır çıtır bir börek Ama yaparken püf noktalarına dikkat etmeliyiz
1 Çok fazla un koymayın Elinizden kurtulan bir hamur yapmanız yeterli
2 Açarken az unla açıp üst üste koyarken aralara bir tatlı kaşığı nişasta serpip elimizle dağıtalım Topak olup kalmasın
3 Üzerine yağı dökmeden mutlaka dilimleyin Tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırıp dökün
Tüm malzemeleri karıştırıp kontrollü bir şekilde un ekleyerek elden kurtulan bir hamur yoğuralım Yumuşak bir hamur olacak Üzerini örtüp 2025 dakika dinlendirelim Bu arada iç harcı hazırlayalım Ben soğan kavurup ezdiğim haşlanmış patatesleri ve baharatları ekleyerek bir harç yaptım Hamuru 20 küçük beze yapalım Bir bezeyi az unlu tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üzerine 1 tatlı kaşığı nişastayı serpip elimizle yayalım Diğer 9 bezeyi de açıp tezgaha ve en üstteki hamurun üzerine nişasta serpip tepsi büyüklüğünde açalım Üzerine harcı yayıp kalan 10 hamuru da aynı şekilde açıp harcın üzerini kapatalım Böreği dilimleyelim Tereyağı eritip sıvı yağ*ile karıştıralım ve *böreğin üzerine kaşıkla dökelim Fazla gibi görünebilir ama ara katlara yağ sürülmediği için yağ ancak yetiyor 170 dereceye ısıtılmış fırının orta katında 3540 dakika iyice kızarana kadar pişirelim Fırından alınca üzerine yarım çay bardağı kadar suyu parmak uçlarımızla serpip üzerine bez kapatıp 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim Afiyet olsun