iltasyazilim
FD Üye
Baklava Dilimli Kıymalı Tahinli ve Cevizli Börek (14 Şubat Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka(45 adetlik)
İç harcı için;
*2 adet büyük boy soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım kilodan biraz fazla az yağlı kıyma
*1 su bardağı tahin
*1, 5 su bardağı çekilmiş ceviz
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı toz pul biber
Yufka aralarına sürmek için;
*Yarım su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine sürmek için sos;
*1 yemek kaşığı eritilmiş soğumuş tereyağı
*1 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Baklava Dilimli Kıymalı Tahinli ve Cevizli Börek (14 Şubat Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Merhabalar hanımlar çok lezzetli bi tarif sunacağım size çok mu çok lezzetli ve yapılışına geçeyim
1
*Öncelikle iç harcı için bi tavaya sıvı yağını ekleyip soğanları kavurmaya bırakıyoruz
*Soğanlar pembeleştiğinde kıymamızı ekleyeyim ve pişmeye bırakılsın
*İyice kavrulan iç harcına tuzu ve baharatları ekleyip ılımaya bırakacağız çünkü tahini ekleyeceğimiz için iç harcın biraz soğuması lazım
*Bi yandan yufkaları hazırlayıp ara sos karışımı hazırlıyoruz
*Hafif yağlanmış fırın tepsisine yada kare borcama İlk katı için 15 yufkayı beşerli yufka dizip aralara sos sürerek 15’e tamamlayın
*Soğuyan iç harcın yarısını koyup yufkanın hertarafına eşit olacak şekilde dağıtın
*İkinci katı için tekrar beşerli yufka dizip aralara sos sürerek 15 yufkaya tamamlayalım
*Kalan iç harcını da döküp yufkanın her yerine dağıtalım
*Son kalan 15 yufkayı da diğer katlardaki gibi aynı işlemi yaparak tamamlayalım
*Üzeri için yapılan sos karışımını sürerek Baklava küçük dilim şeklinde bıçak yardımıyla kesiyoruz
*İsteğe göre başka dilim şeklide verebilirsiniz önceden ısıtılmış 180º fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişecek
*Pişme ayarını kendiniz de ayarlayabilirsiniz fırından fırına değişebilir
*Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz
*Şimdiden herkese afiyet mis olsun ? ?
*1 paket baklavalık yufka(45 adetlik)
İç harcı için;
*2 adet büyük boy soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım kilodan biraz fazla az yağlı kıyma
*1 su bardağı tahin
*1, 5 su bardağı çekilmiş ceviz
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı toz pul biber
Yufka aralarına sürmek için;
*Yarım su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine sürmek için sos;
*1 yemek kaşığı eritilmiş soğumuş tereyağı
*1 yumurta sarısı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Baklava Dilimli Kıymalı Tahinli ve Cevizli Börek (14 Şubat Kesinlikle Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı Merhabalar hanımlar çok lezzetli bi tarif sunacağım size çok mu çok lezzetli ve yapılışına geçeyim
1
*Öncelikle iç harcı için bi tavaya sıvı yağını ekleyip soğanları kavurmaya bırakıyoruz
*Soğanlar pembeleştiğinde kıymamızı ekleyeyim ve pişmeye bırakılsın
*İyice kavrulan iç harcına tuzu ve baharatları ekleyip ılımaya bırakacağız çünkü tahini ekleyeceğimiz için iç harcın biraz soğuması lazım
*Bi yandan yufkaları hazırlayıp ara sos karışımı hazırlıyoruz
*Hafif yağlanmış fırın tepsisine yada kare borcama İlk katı için 15 yufkayı beşerli yufka dizip aralara sos sürerek 15’e tamamlayın
*Soğuyan iç harcın yarısını koyup yufkanın hertarafına eşit olacak şekilde dağıtın
*İkinci katı için tekrar beşerli yufka dizip aralara sos sürerek 15 yufkaya tamamlayalım
*Kalan iç harcını da döküp yufkanın her yerine dağıtalım
*Son kalan 15 yufkayı da diğer katlardaki gibi aynı işlemi yaparak tamamlayalım
*Üzeri için yapılan sos karışımını sürerek Baklava küçük dilim şeklinde bıçak yardımıyla kesiyoruz
*İsteğe göre başka dilim şeklide verebilirsiniz önceden ısıtılmış 180º fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişecek
*Pişme ayarını kendiniz de ayarlayabilirsiniz fırından fırına değişebilir
*Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz
*Şimdiden herkese afiyet mis olsun ? ?