Hamur hazırlığı, yufkasının inceliği, iç materyali, tereyağının ısısı ve kıvamı, şerbet hazırlığı derken pek çok aşaması vardır. Pekala baklava hamurunun püf noktaları nelerdir? İşte, baklava hamurunun püf noktaları...
İşin sırrının hamurda olduğu baklava hamuru, hazırlanması ve hakikat formda açılması ülkü sistemlerle gerçekleşmektedir. Tekraren denemek, yanılmak ve çekirdekten yetişmek bu işin tabiatında vardır. Baklava hamurunun püf noktaları mutfakta bilinmesi gereken sırlar arasındadır. Evet, baklavanın püf noktaları nelerdir? Baklava için bilinmesi gereken malumatlar neler olmalıdır? İşte, karşılıklar...
BAKLAVA HAMURUNUN PÜF NOKTALARI
- Baklava hamuru sert buğday unundan hazırlayınız. Yorulması çetin olabilir ancak lezzetli bir tat ortaya çıkacaktır.
- Düz bir yerde açacağınız baklava hamuruna unun üçte birinden çok az ölçüde su, tuz ve ortalama üç adet yumurta ek ediniz.
- Yoğrulan hamuru, ortaya akıllıca katlanıp üzerine nemli bir bez kapatıldıktan sonra 15 yahut 20 dakika kadar bekletiniz.
- Dinlenen hamur tekrar ele alınız, iki elin avuç içleriyle bastıra bastıra tekrar açınız. Katlayıp tepsiye yahut plastik bir kaba koyunuz. Nemli bir bez atılıp tıpkı vade zarfında tekrar dinlenmeye alınız.