Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baklava hamurunun püf noktaları

Baklava hamurunun püf noktaları
0
104

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Hamur hazırlığı, yufkasının inceliği, iç materyali, tereyağının ısısı ve kıvamı, şerbet hazırlığı derken pek çok aşaması vardır. Pekala baklava hamurunun püf noktaları nelerdir? İşte, baklava hamurunun püf noktaları...

İşin sırrının hamurda olduğu baklava hamuru, hazırlanması ve hakikat formda açılması ülkü sistemlerle gerçekleşmektedir. Tekraren denemek, yanılmak ve çekirdekten yetişmek bu işin tabiatında vardır. Baklava hamurunun püf noktaları mutfakta bilinmesi gereken sırlar arasındadır. Evet, baklavanın püf noktaları nelerdir? Baklava için bilinmesi gereken malumatlar neler olmalıdır? İşte, karşılıklar...

BAKLAVA HAMURUNUN PÜF NOKTALARI

Baklava hamuru sert buğday unundan hazırlayınız. Yorulması çetin olabilir ancak lezzetli bir tat ortaya çıkacaktır.

p68QL_1565274721_4515.jpg

- Düz bir yerde açacağınız baklava hamuruna unun üçte birinden çok az ölçüde su, tuz ve ortalama üç adet yumurta ek ediniz.

0tu1b_1565274671_6165.jpg

-  Yoğrulan hamuru, ortaya akıllıca katlanıp üzerine nemli bir bez kapatıldıktan sonra 15 yahut 20 dakika kadar bekletiniz.

Dinlenen hamur tekrar ele alınız, iki elin avuç içleriyle bastıra bastıra tekrar açınız. Katlayıp tepsiye yahut plastik bir kaba koyunuz. Nemli bir bez atılıp tıpkı vade zarfında tekrar dinlenmeye alınız.
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt