Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baklava hamurunun püf noktaları

Baklava hamurunun püf noktaları
0
102

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
baklava_hamurunun_puf_noktalari_1565274820_08.jpg

Hamur hazırlığı, yufkasının inceliği, iç malzemesi, tereyağının ısısı ve kıvamı, şerbet hazırlığı derken pek çok aşaması vardır. Peki baklava hamurunun püf noktaları nelerdir? İşte, baklava hamurunun püf noktaları...

İşin sırrının hamurda olduğu baklava hamuru, hazırlanması ve doğru şekilde açılması ideal yöntemlerle gerçekleşmektedir. Defalarca denemek, yanılmak ve çekirdekten yetişmek bu işin doğasında vardır. Baklava hamurunun püf noktaları mutfakta bilinmesi gereken sırlar arasındadır. Peki, baklavanın püf noktaları nelerdir? Baklava için bilinmesi gereken bilgiler neler olmalıdır? İşte, yanıtlar...

BAKLAVA HAMURUNUN PÜF NOKTALARI

Baklava hamuru sert buğday unundan hazırlayınız. Yorulması zor olabilir ama lezzetli bir tat ortaya çıkacaktır.

p68QL_1565274721_4515.jpg

- Düz bir zeminde açacağınız baklava hamuruna unun üçte birinden çok az miktarda su, tuz ve ortalama üç adet yumurta ilave ediniz.

0tu1b_1565274671_6165.jpg

-  Yoğrulan hamuru, ortaya doğru katlanıp üzerine nemli bir bez kapatıldıktan sonra 15 veya 20 dakika kadar bekletiniz.

Dinlenen hamur yeniden ele alınız, iki elin avuç içleriyle bastıra bastıra yeniden açınız. Katlayıp tepsiye veya plastik bir kaba koyunuz. Nemli bir bez atılıp aynı süre zarfında yeniden dinlenmeye alınız.
 
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt