iltasyazilim
FD Üye
Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi İçin Malzemeler
*2 paket hazır baklavalık yufka( 26 tane)
*300 gr tereyağ
*500 gr toz şeker
*300 gr ceviz içi yada fıstık (sizin isteğe bağlı)
*2 damla limon
Üzerini süslemek için;
*1 çay bardak irmik helvası
*Tabi sizin isteğe bağlı siz isterseniz fıstık ilede süsleyebilirsiniz
Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar sizlere hem çok pratik hem çok lezzetli bir baklava tarifesini paylaşacağım umarım sizlerde beğenirsiniz İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz bir küçük tenceremize 500 gr toz şekerimizi koyuyoruz (siz isterseniz fazlada koyabilirsiniz) Daha sonra göz kararı suyumuzu tenceremizin yarısını biraz geçecek kadar su koyuyoruz ve üzerine iki damla limon ilave ediyoruz kaynatıyoruz Kaynattıkdan sonra bir kenara alıp soğuk olması için bekletiyoruz Bir yandan tereyağımızı eritelim hazırlayalım Gelelim yufkamıza bütün yufkalarımızı tek tek açıp hepsine tek tek tereyağımızı sürelim ve öyle tepsimize yerleştirelim Tepsimizede önceden yağ sürelim Ben her yufkaya tereyağını sürdüm ve 16 yufkaya cevizleri bolca koydum sonra 10 tane yufkaya devam ettim tereyağını tek tek sürmeye ve yerleştirmeye Sonuncu yufkamızada tereyağını sürdükten sonra üzerine biraz su ile ıslattım çıtır olması için ve biraz irmik helvası ile süsledim Sonrada bıçakla kestim ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 45 dk pişirdim Piştikden sonra çıkaıip 5dk beklettim ve hazırladığımız şerbeti döktüm bir saat beklettim sonra servis yapmaya başladım Deneyecek olan arkadaşlara afiyet olsun
*2 paket hazır baklavalık yufka( 26 tane)
*300 gr tereyağ
*500 gr toz şeker
*300 gr ceviz içi yada fıstık (sizin isteğe bağlı)
*2 damla limon
Üzerini süslemek için;
*1 çay bardak irmik helvası
*Tabi sizin isteğe bağlı siz isterseniz fıstık ilede süsleyebilirsiniz
Baklava (Hazır Baklava Yufkasından) Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar sizlere hem çok pratik hem çok lezzetli bir baklava tarifesini paylaşacağım umarım sizlerde beğenirsiniz İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz bir küçük tenceremize 500 gr toz şekerimizi koyuyoruz (siz isterseniz fazlada koyabilirsiniz) Daha sonra göz kararı suyumuzu tenceremizin yarısını biraz geçecek kadar su koyuyoruz ve üzerine iki damla limon ilave ediyoruz kaynatıyoruz Kaynattıkdan sonra bir kenara alıp soğuk olması için bekletiyoruz Bir yandan tereyağımızı eritelim hazırlayalım Gelelim yufkamıza bütün yufkalarımızı tek tek açıp hepsine tek tek tereyağımızı sürelim ve öyle tepsimize yerleştirelim Tepsimizede önceden yağ sürelim Ben her yufkaya tereyağını sürdüm ve 16 yufkaya cevizleri bolca koydum sonra 10 tane yufkaya devam ettim tereyağını tek tek sürmeye ve yerleştirmeye Sonuncu yufkamızada tereyağını sürdükten sonra üzerine biraz su ile ıslattım çıtır olması için ve biraz irmik helvası ile süsledim Sonrada bıçakla kestim ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 45 dk pişirdim Piştikden sonra çıkaıip 5dk beklettim ve hazırladığımız şerbeti döktüm bir saat beklettim sonra servis yapmaya başladım Deneyecek olan arkadaşlara afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.