iltasyazilim
FD Üye
Baklava ( Hazır Yufkadan ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka (Ben içinden 30 yaprak kullandım)
*1 paket ceviz içi (200 gram)
*200 gram margarin ya da tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
*5 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon
Baklava ( Hazır Yufkadan ) Tarifi Yapılışı Margarin eritilir sıvı yağ ile karıştırılır
Büyük fırın tepsisi yağlanır ve içine 3 yaprak yufka koyulur Üzerine yağlı karışım sürülür
Tekrar üzerine 3 yaprak yufka ve tekrar yağ sürülür Bu şekilde 15 Kata kadar gelinir
15 Yufkanın üzerine ufaltılmış ya da blendırdan geçirilmiş cevizler dökülür
Üzerine 3 adet yufka koyulur ve yağ sürülür Her 3 Katta yağ sürülerek yufkalar dizilir
En üste gelince yufkalar kesilir ve üzerine kalan yağ karışımı dökülür
180 derecede, önceden ısıtılmış fırının orta rafında üzeri kızarana dek pişirilir
Pişen baklava fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır
Baklava soğurken şerbeti hazırlanır Tencereye su ve şeker koyularak yüksek ateşte karıştırılır Kaynadıktan sonra altı kısılır, limon suyu eklenir Ortalama 5 dakika sonra altı kapatılır Şerbet de altı kapatılınca 5 dakika bekletilir
Bu sırada baklavanın dilimleri tekrar kesilir
Soğuk baklavaya, sıcak şerbet tamamen dökülür Çok sulu görünecektir ama endişelenmeyin, çekecektir
Ve 1 gün bekletildikten sonra servis yapılması önerilir
Afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka (Ben içinden 30 yaprak kullandım)
*1 paket ceviz içi (200 gram)
*200 gram margarin ya da tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
*5 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Yarım limon
Baklava ( Hazır Yufkadan ) Tarifi Yapılışı Margarin eritilir sıvı yağ ile karıştırılır
Büyük fırın tepsisi yağlanır ve içine 3 yaprak yufka koyulur Üzerine yağlı karışım sürülür
Tekrar üzerine 3 yaprak yufka ve tekrar yağ sürülür Bu şekilde 15 Kata kadar gelinir
15 Yufkanın üzerine ufaltılmış ya da blendırdan geçirilmiş cevizler dökülür
Üzerine 3 adet yufka koyulur ve yağ sürülür Her 3 Katta yağ sürülerek yufkalar dizilir
En üste gelince yufkalar kesilir ve üzerine kalan yağ karışımı dökülür
180 derecede, önceden ısıtılmış fırının orta rafında üzeri kızarana dek pişirilir
Pişen baklava fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır
Baklava soğurken şerbeti hazırlanır Tencereye su ve şeker koyularak yüksek ateşte karıştırılır Kaynadıktan sonra altı kısılır, limon suyu eklenir Ortalama 5 dakika sonra altı kapatılır Şerbet de altı kapatılınca 5 dakika bekletilir
Bu sırada baklavanın dilimleri tekrar kesilir
Soğuk baklavaya, sıcak şerbet tamamen dökülür Çok sulu görünecektir ama endişelenmeyin, çekecektir
Ve 1 gün bekletildikten sonra servis yapılması önerilir
Afiyet olsun