iltasyazilim
FD Üye
Baklava tarifi
Baklava nasıl yapılır
Baklava yapılışı
Oktay usta Baklava tarifi
Baklava tarifiRamazan Bayramı Baklava Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ Bir subardağı süt Yarım su bardağı yoğurt Yarım limon Bir paket vanilya Bir paket kabartma tozu 3 yumurta Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan daha sonra
2 paket margarin
Şerbet için
2 kilo şeker 2kilo su Yarım limon
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parçaya bölelim Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım Bir nehir tabağı büyüklüğünde 10 taneyi tekrar tekrar koyalım Çözülmüş nışastası bol olsun Daha Sonra büyük açalım Tepsiye koyalım ve üstüne ceviz serpelim Bu operasyon 12 defa yapılacak daha sonra keselim Üstüne erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim Takriben 40 45 dakika fırını açmadan pişirelim Sonra üzerine gazete koyalım 15 saatte düşük ayarda pişirelim Sonradan şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken sırası gelmişken baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim 4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir
Afiyet olsun
özel baskı *
Baklava nasıl yapılır
Baklava yapılışı
Oktay usta Baklava tarifi
Baklava tarifiRamazan Bayramı Baklava Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ Bir subardağı süt Yarım su bardağı yoğurt Yarım limon Bir paket vanilya Bir paket kabartma tozu 3 yumurta Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan daha sonra
2 paket margarin
Şerbet için
2 kilo şeker 2kilo su Yarım limon
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim Bu hamuru 12 parçaya bölelim Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım Bir nehir tabağı büyüklüğünde 10 taneyi tekrar tekrar koyalım Çözülmüş nışastası bol olsun Daha Sonra büyük açalım Tepsiye koyalım ve üstüne ceviz serpelim Bu operasyon 12 defa yapılacak daha sonra keselim Üstüne erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim Takriben 40 45 dakika fırını açmadan pişirelim Sonra üzerine gazete koyalım 15 saatte düşük ayarda pişirelim Sonradan şerbeti hazırlayalım 2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalımşerbet kıvama gelirken sırası gelmişken baklavamız soğusun Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim 4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir
Afiyet olsun
özel baskı *