iltasyazilim
FD Üye
Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*3 yumurta
*250 gram tereyağı
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı kuru maya
*Tuz
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*1 bardak su
İçi için;
*1 kg dövülmüş ceviz
*1 kg şeker tozu
Baklava Tarifi Yapılışı İlk önce unu havuz gibi yapıp bütün malzemeleri ilave edip çok yumuşak olmayan hamur yapıyoruz Hamuru 1 saat dinlendiriyoruz o arada şerbetini yapıyoruz soğuması için ocaktan alıp balkona veya serin bir yere bırakın 400 gram margarin eritin ,hamurun açtıktan sonra her katına sürmek için hamurumuzu dinlendikten sonra 12 küçük toplar halinde bölüyoruz, ince ince merdane yardımıyla açıyoruz ilk katı biraz kalın olacak, her katını yağlayıp ceviz içi döküyoruz en üst katını kalın bir hamur açıyoruz, açma işlemi bittikten sonra kim nasıl isterse öyle kesiyor, üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz 120 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz üzeri kızarınca çıkarıp şerbetini ilave ediyoruz Afiyet olsun
*1 kg un
*3 yumurta
*250 gram tereyağı
*1 su bardağı süt
*1 çay kaşığı kuru maya
*Tuz
Şerbet için;
*2 su bardağı şeker
*1 bardak su
İçi için;
*1 kg dövülmüş ceviz
*1 kg şeker tozu
Baklava Tarifi Yapılışı İlk önce unu havuz gibi yapıp bütün malzemeleri ilave edip çok yumuşak olmayan hamur yapıyoruz Hamuru 1 saat dinlendiriyoruz o arada şerbetini yapıyoruz soğuması için ocaktan alıp balkona veya serin bir yere bırakın 400 gram margarin eritin ,hamurun açtıktan sonra her katına sürmek için hamurumuzu dinlendikten sonra 12 küçük toplar halinde bölüyoruz, ince ince merdane yardımıyla açıyoruz ilk katı biraz kalın olacak, her katını yağlayıp ceviz içi döküyoruz en üst katını kalın bir hamur açıyoruz, açma işlemi bittikten sonra kim nasıl isterse öyle kesiyor, üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz 120 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz üzeri kızarınca çıkarıp şerbetini ilave ediyoruz Afiyet olsun