iltasyazilim
FD Üye
Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı taze kaymak
*1 adet kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*yarım çay kaşığı tuz
*6 su bardağı un
İÇİ İÇİN;
*Yeterli miktarda ceviz
ŞERBETİ İÇİN;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
*300 g tereyağı
*1 çay bardağı sıvıyağ baklavamızı kestikten sonra döküyoruz
Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kaymağı, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün Önceden ısıtılmış 180 C fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin…Ev Baklavası Şerbetinin Yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatın Baklava hafif ılık şerbette ilk sıcağı çıktıktan sonra döküp servis edin
*3 yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı taze kaymak
*1 adet kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*yarım çay kaşığı tuz
*6 su bardağı un
İÇİ İÇİN;
*Yeterli miktarda ceviz
ŞERBETİ İÇİN;
*4 bardak şeker
*5 bardak su
*Bir kaç damla limon suyu
*300 g tereyağı
*1 çay bardağı sıvıyağ baklavamızı kestikten sonra döküyoruz
Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kaymağı, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün Önceden ısıtılmış 180 C fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin…Ev Baklavası Şerbetinin Yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 15 dk kaynattıktan sonra şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatın Baklava hafif ılık şerbette ilk sıcağı çıktıktan sonra döküp servis edin