baklava tarifi Etrafta un çuvalları var Bidonun içinde de su var Tekrar şeker çuvalıda kenarda duruyor Fırında tam karşıda Gördüğünüz un çuvalı açık olan pencereden gelen hava cereyanı ile devrilir ve tepsinin içine akar Bu un çuvalı devrilirken yandaki şeker çuvalına takılır oda tepsinin içine akar Ani bir sarsıntı ile su bidonu yerinden kayar ve tepsinin içine dökülür Hava cereyanının verdiği birincil ivme ile kaygan zemin üzerinde duran tepsi ritmik hareketlerle gider kazanç ve içindeki materyal hamur halini alır Zinde hava cereyanları ile yerinden kopan hamur parçacıkları masanın üstüne düşer Kenarda duran oklava ise yerinden kayarak hamurun üstüne denk kazanç ve hava akımının sağladığı mevcut ritmik hareketlere kapılarak ileri geri hareket etmeye başlar ve bu esnada yufkalar fidan gibi açılır Rüzgârlar yardımı ile yufkalar yerinden havalanarak tepsilerin içine düşer O anda yeniden dinç hava cereyanlarına maruz kalan ceviz parçacıkları yufkanın iç yüzeyine yayılır Hazır ülkü gelen tepsi karşıda duran ve ezelden beri yanık olan fırının içine muhtemel büyük bir sarsıntı ile düşer ve fırının kapağıda o esnada kapanır Muhakkak bir zaman sonradan muhtemel ters bir yer hareketi ile fırının kapağı geri açılır ve içinden pişmiş tepsi dışarı düşer Ve baklava husule gelir Sıhhat olsun (!)